Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Przejazd przez kaluze i problemy z silnikiem

koubuz
20-06-13, 23:50
Witam,

Moje auto to civic D14Z2.
A wiec jechalem dzis przez miasto podczas burzy i w niektorych miejscach na ulicy bylo duzo wody, w koncu jak przejezadzalem przez taka konkretna kaluze co ze studzienki juz wybijalo to honda zaczela jakby chodzic tylko na 3 gary ale na wolnych obrotach bylo ok i zaczal migac check ale zanim dotoczylem sie do domu to bylo tylko gorzej pozniej chodzila coraz gorzej i wkrecala sie tylko do 4 tys i w okolicach recznego hamulca bylo czuc cieplo jak ja zgasilem juz nie odpalila, wiec moje pytanie brzmi od czego zaczac i czy mozliwe zeby od wody przeskoczyl rozrzad ? pod maska wygladalo wszystko sucho aparat nie byl bokry i czy to moze byc czujnik polozenia walu korbowego ?:mad:

reaktor
20-06-13, 23:59
zaklej łączenie aparatu zapłonowego

Michał102
21-06-13, 00:00
moje pytanie brzmi od czego zaczac

Od samodiagnostyki.

http://www.samnaprawiam.com/poradniki-5568-jak-odczytac-blad-zapisany-w-pamieci-komputera-honda-civic-lsi.html

kiler113
21-06-13, 04:26
wjechales w wode i jechales dalej.... w takiej sytuacji od razu sie gasi silnik....

koubuz
21-06-13, 11:34
wjechales w wode i jechales dalej.... w takiej sytuacji od razu sie gasi silnik....

Czlowiek uczy sie na bledach :/

Odpialem na noc kleme od akumulatora i rano auto odpalilo normalnie, po ogledzinach to tylko filtr powietrza troche mokry i troche problem z wolnymi obrotami ale z tym to juz sobie poradze.