Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Silnik zgasł w trakcie jezdy i nie odpala.. Potrzebna pomoc

PIOTRMASA
19-01-08, 16:24
Witam,

Panowie sytuacja wygląda następująco: Wczoraj sprawdziłem olej i okazało się ze już go prawie nie ma, wlałem cały litr. Dzisiaj okazało się ze jest o 5mm ponad MAX, czyli coś tam widocznie było tylko samochód był lekko przechylony(tak myślę), Mimo nadmiaru oleju po przejechaniu jakichś 700 m silnik zaczął się dławić i zgasł. Kręci ale nie pali. Rozrząd dopiero co wymieniony. Ma ktoś pomysł co to może być??

mozes
19-01-08, 21:21
Sprawdź czy jest iskra bo bez niej nie zapali :)

fazer1985
19-01-08, 22:51
Ja mialem tak samo jakos miesiac po tym jak kupilem moja Hanie jechalem nagle zaszalal obrotek i zgasla i nie chciala odpalic po wielu podejsciach okazalo sie ze styki na module zaplonowym w aparacie byly poluzowane wiec sprawdz wszystko w aparacie zaplonowym; styki ,zdejmij palca i go przeczysc zdejmij potem ta plastikowa oslone za palcem i zobacz czy te wtyczki w module nie sa luzne jak sa to je podociskaj kombinerkami pozatym sprawdz jeszcze jak sa dokrecone styki od cewki zaplonowej. I jeszcze jedno po przekreceniu kluczyka w momencie zapalania sie kontrolki check engine powinien byc slyszalny szum -> odglos pompki paliwa jesli nie ma takiego odglosu to stawiam na przekaznik pomki paliwa lub tez sama pomke :)

PIOTRMASA
28-01-08, 17:06
Jakby ktoś szukał, bo miał podobne "objawy", sprawę załatwiła wymiana kopułki (palec rozdzielacza był sprawny) Kopułka 80 zł+ wymiana 50 zł :zamkniete oczy:

coala_16
28-01-08, 18:21
Jakby ktoś szukał, bo miał podobne "objawy", sprawę załatwiła wymiana kopułki (palec rozdzielacza był sprawny) Kopułka 80 zł+ wymiana 50 zł :zamkniete oczy:

Żartujesz chyba - za wymianę 50zł? Przecież to raptem 4 małe śrubki wykręcić. Zmień lepiej fachowca bo Cię w balona robi jak taką cenę daje.

mozes
28-01-08, 20:15
Przecież to raptem 4 małe śrubki wykręcićno może 3 śrubki :) ale faktycznie i ta kopułka też jakaś droga ja mam taką z JC - YEC i kosztuje około 50 pln latam na niej już 40 tkm i jest OK. A mechanika to lepiej zmień bo cię wydoi z kasy jak nic.
pozdr

PIOTRMASA
29-01-08, 15:18
Na mechanice się nie znam, odstawiłem auto do polecanych fachowców... odebrałem ... zapłaciłem 130 zł a gdzie: JAPAN AUTO ul. Mrówcza 124