PDA

Zobacz pełną wersję : Wskazówka od paliwa wariuje (5gen)

Blondyn988
19-01-08, 13:55
Witam, mam taki problem w Civic 5gen ,ze czasami wogole niewiem ile mam paliwa!Mianowicie wskaźnik poziomu paliwa czasami pokazuje mi full,a po chwili spanie do zera i odwrotnie :/ Zdarza sie ze pokazuje "tak mi sie wydaje" dobry poziom paliwa, ale nie na długo bo po chwili mam np max ;) Czego to moze być wina??I jak ją zlikwidować??
Pozdrawiam :aloha:

zabas
19-01-08, 21:58
Hmm moze to wina pływaka ? ja tez tak czasem mam wiec sie przyłączam do pytania ;)

PMX
24-01-08, 13:33
Plywak raczej nie... nawet jesli bedziesz nim machal od max do min to wskazowka jedynie lekko drgnie (wskaznik paliwa ma duza zwloke i nie reaguje "energicznie") Chyba ze wskaznikowi na pokonanie od min-> max lub odwrotnie zajmuje okolo 1min to i owszem albo plywak albo polaczenie miedzy nim a wskaznikiem.

Jesli natomiast wskaznik lata dosc szybko (widac w oczach jak sobie pomyka) to radzilbym sprawdzic miedziane druciki od cewki wskaznika do jego mocowac. Lubia sie przerwac od za mocnego przykrecenia wskaznika i moze Ci nie kontaktuje.

mEjdej
24-01-08, 13:45
...mialem tak samo. az teraz mi sie zatrzymal na maksie i tak stoi. w weekend rozbiore zegary i moim oczom na pewno ukaze sie to co napisal kolega wyzej

skolopendra
24-01-08, 13:54
spanie do zera i odwrotnie

sprawdź wtyczki i masy,wygląda jakby gdzieś przerywało czasami

plakon83
24-01-08, 14:05
Jeśli było grzebane przy zegarach i jest cały czas max to na 90% zerwany drucik :bicie:
tak jak u mnie, po 3, udanej próbie zlutowania :D
Wskazówki ściąganie niewskazane, ale cóż przy 3 próbie byłem już zdesperowany :d

http://images28.fotosik.pl/146/043f16708601a246.jpg