Zobacz pełną wersję : EJ2 D15B7 szarpie przy ruszaniu gdy zimny.
Witam.
Jak w temacie, gdy silnik jest zimny, to przy ruszaniu szarpie (tak jakby przednia część auta podskakiwała). Sprzęgło do wymiany ?
Proszę o Wasze wypowiedzi.
pozdrawiam.
[ Dodano: Sob 19 Sty, 2008 ]
http://moto.allegro.pl/item298555089_sprzeglo_honda_civic_crx_accord_1_4_ 1_5_1_6_japan.html
nie rozleci się to ?
cena przystępna.
wojtus1199
19-01-08, 15:48
mam ten sam problem w takim samym samochodzie. Pojawiło mi sie to niedawno;/ silnik zimny to skacze po kilku minutach problemu przy ruszaniu nie ma, czemu sie tak dzieje?
Problem byl juz nieraz poruszany. Wiekszosc z nas tak ma i nie nalezy sie tym przejmowac.
A to nie wina docisku sprzęgła ???
Poduszki silnika do wymiany i tyle na ten temat :afro:
:aloha: witam-miałem dokładnie to samo EJ2D15B7-niestety było coraz gorzej,większość
stawiała na poduchy a ja na sprzęgło i niestety miałem rację,wymieniłem cały komplet i
jest super.jak chcesz sprawdzić poduchy to uruchom silnik,zaciągnij ręczny,wrzuć jedynke
i próbuj ruszyć-w tym czasie ktoś musi obserwować poduchy-zerwana da o sobie znać.
Zerwana poducha a wyeksploatowana bedzie sie inaczej zachowywac, a co bylo ze sprzeglem ze tak szarpalo bylo krzywe czy co ??
:aloha: okładziny sprzęgła wyglądały jakby były nierówno podebrane,miały takie malutkie
wyżłobienia,moze się trochę nadpaliło?łożysko wyciskowe też już było do wymiany.
komplet japan kupiłem na allegro za350,do tego wymiana 200 i jest git.
skolopendra
03-02-08, 17:43
nie rozleci się to ?
cena przystępna.
cena i owszem ,ale bał bym sie to zakładać
:) sporo o tym czytałem-skrzynie są jak najbardziej zamienne,ponieważ moją zajezdziłem,
wole kupić młodszą od D15Z6 rok98 przebieg 84 tys.te nowsze mają wieksze łożyska i
metalowe wybieraki anie aluminiowe
ja miałem takie szarpanie przy ruszaniu w d16z6 że silnik chciał wyskoczyć. Okazało się, że sprzęgło. pęknięta pyła jedna sprężynka w tarczy sprzęgła, Wymieniłem sprzęgło i było malina.