Zobacz pełną wersję : Remont zawieszenia przedniego
Witam. Doczekalem sie remontu przedniego zawieszenia. Urwany dolny sworzen znaczaco mi to przyspieszyl ale coz tak bywa. Potrzebuje lacznik stabilizatora, koncowki drazka, przegub wew/zew, sworzen gorny/dolny, i kilka tulei metalowo gumowych. I teraz kwestia czy cos istotnego pominalem? No i w jakiej firmy zamienniki sie zaopatrzyc oraz gdzie to wszystko moge stosunkowo tanio kupic. Czytalem ze jesli chodzi o sworznie to najlepiej firmy 555 a co do reszty sam nie wiem. Jak myslicie kupic gorny sworzen czy odrazu kompletny gorny wachacz.
Łączniki Yamato, sworznie, końcówki 555, tuleje… tylko OEM.
a jesli chodzi o przeguby to ktore polecacie?
koledzy górny wahacz to wymienia się cały czy sam sworzeń?
Jesli tuleje sa dobre to wymien sam sworzen
a jesli chodzi o przeguby to ktore polecacie?
Ja Ci polecę HDK'i bo mam najechane na nich ponad 140 tysięcy i nadal dają radę :)
Mnie ostatnio urwalo sworzen...wczoraj wlasnie skonczylem z hania...wsio kupowalem z yomato tylko wachacz gorny i sworznie z innej...zrobilem obie strony i autko calkiem inaczej sie prowadzi...tylko ze mi przegubu nie uszkodzilo tylko zerwalo gume od strony skrzyni...jak sie nie zrobi tego na czas to hania szczela focha, rozkracza sie kolami i tak trzeba zrobic :) mi sworzen sie urwal odrazu po tym jak zona pow : daj sie przejechac....i boom...
haha widocznie hania nie chciala jechac z Twoja zona i strzelila focha ^^ Co to remontu zawieszenia to tez licze na poprawe w prowadzeniu auta moze wkoncu kierownica bedzie wracac po skrecie.
wahacz górny firmy yamato to dobry wybór?