Zobacz pełną wersję : Zbiorniczek
Wujekstach
19-06-13, 12:20
Witam,
Jako że jestem początkującym Hondziarzem moje pytanie brzmi: co to za zbiorniczek, zaznaczony na zdjęciu? I drugie: czy powinien być pusty?
Pozdrawiam.
http://www18.speedyshare.com/53V58/download/IMG-20130618-114935.jpg
bunkerites
19-06-13, 16:09
Jesli jest pusty to masz problem ..Bo on jest od chlodziwa silnika:).Zauwazylem ze nie masz lapy ktory trzyma akumulator oraz brak czerwonego plastiku na klemie +
Wujekstach
19-06-13, 22:48
A do czego jest ten z czarnym korkiem? W plastiku zderzaka. To ze nie mam łapy to zauważyłem. :)
oba od płynu od chłodnicy. na tym jasnym masz miarkę min max gdzieś w połowie. bez latarki nie zobaczysz.
A czy myślisz, że jakikolwiek zbiorniczek na płyn pod maską jakiegokolwiek auta powinien być pusty? :rolleyes:
Wujekstach
20-06-13, 23:46
Spoko, wiem juz ze w chlodnicy jest ok. W rzeczonym wyrownaczym nie widze, nie mialem latarki. A ze jest sucho - sam wlew, wstyd sie przyznac nie zauwazylem calej `szyjki` ponizej.
Jutro sprawdze w wyrownawczym. W poprzednim aucie -Fiacie uno- nawalczylem sie z ukladem chlodzenia, skonczylo sie na wymianie uszczelki pod glowica, pompy wody, termostatu, chlodnicy i cisnieniowym czyszczeniu nagrzewnicy. Wiec rozumiecie czemu dmucham na zimne :)
bunkerites
21-06-13, 15:24
Chlopie ja tez tak mialem:)...Myslalem ze jezdze bez plynu,wlalem pol litra i musialem strzykawka z wezykiem od kroplowki wyciagac go :)