Zobacz pełną wersję : dokladki zderzakow 3d->5d
Chcialem zanabyc oryginalne dokladki zderzakow do 5d modelu 2001 (czyli przed faceliftem); znalazlem przednia, ale tylu nigdzie nie ma (no dobra, sa msdesign za 1500 pln :kirczak:) - pytanie zatem:
czy tylna dokladka z modelu 3d bedzie pasowac do 5d?
i czy dokladka z modelu 5d po facelifcie podejdzie do modelu sprzed fl?
co z progami - da sie zamontowac te seryjnie montowane po fl?
lukas-comp
18-01-08, 16:24
Nie podejdzie bo jest inny zderzaczek. Musisz szukac od 5d. Przed i po FL pasuja.
Progow w 5d nie przerabialem.
przed i po pasuja? no to slicznie:]
dla pewnosci jeszcze zdjecie (sory za wielkosc):
http://www.honda.opole.pl/img/panel/akcesoria22.jpg
czyli zderzak tylny przed fl od tego po fl rozni sie tylko odblaskami i ew. brakiem listew?
edit: jeszcze takie pytanie - czy da sie zmienic grill w eu7? to jest calosc ze zderzakiem przednim czy da sie wydlubac? bo chcialem jakas krate wstawic w stylu tej obecnej w modelu 3d
To jest całość - przynajmniej jak pamiętam :)
http://autoban.com.ru:8080/manual/CivHtml/20-243.htm
lukas-comp
18-01-08, 20:57
Tak pasuja przed i po FL
Grill mozna sciagnac/sam dokupic i wyciagnac (wyciac) stary
lukas-comp, dzieki za info nt. dokladek; zamawiam zatem
Mr_Harry, tez wlasnie patrzylem na serwisowke i tam wychodzi, ze to calosc... zaraz ide organoleptycznie obadac. dzieki
lukas-comp
19-01-08, 23:20
przed fl jest calosc, ale mozna wyciac, ewentualnie wymienic na po fl
Jesli chodzi o listwy na przedni i tylny zderzak to ja mam takie do sprzedania (Civic EU7 5dr. 2001). uzywane lecz w bardzo dobrym stanie. bedziesz musial jedynie dokupic do nich tasme dwustronnie klejaca. Pusc mi maila jak bedziesz zainteresowany
lukas-comp
11-01-09, 00:21
Jesli chodzi o listwy na przedni i tylny zderzak to ja mam takie do sprzedania (Civic EU7 5dr. 2001). uzywane lecz w bardzo dobrym stanie. bedziesz musial jedynie dokupic do nich tasme dwustronnie klejaca. Pusc mi maila jak bedziesz zainteresowany
Przeciez te listwy nie sa montowane na tasmie 2 stronnej...
Polak potrafi :D
Bueheh masakra..taśma dwustronną to sobie możesz kleic w golfie. Listwy musze przylegac idealnie, czyli wiercisz otwory i przykrecasz dokladki...
Hrabia Von Lesser
13-01-09, 00:17
Bueheh masakra..taśma dwustronną to sobie możesz kleic w golfie. Listwy musze przylegac idealnie, czyli wiercisz otwory i przykrecasz dokladki...
Mamie (:o) doklejałem te H-owskie, oryginalne, gumowe i masywne listwy przodo-boczno-tylnie... i te były mocowane na naprawdę porządną taśmę 2stronną 3M (nie 3 metry:))... i trzyma jak diablo ,a jak będzie trzeba zdjąć to się podgrzewa, odrywa i chemią doczyszcza... Chyba o taką Tomal-owi chodzi... bo ta dokładka to lekka... chyba...
Ps. Oj kleiło się tego golfa kleiło...
Domyslam sie że chodzi o porzadna tasme..taka mam przyklejeony emblemat CIVIC i sie trzyma idealnie..ale zwroccie uwage ze jadac np w deszcze dostaną sie tam litry wody..no i wogole predzej czy pozniej musi to odpasc ..w listopadzie montowalem wszystkie dokladki i do glowy by mi nie przyszlo kleic to na tasme..ponoc na silikon tez sie da