PDA

Zobacz pełną wersję : Honda Civic Em2 d17a9 a gaz

Diesel
18-06-13, 11:33
Witam z góry uprzedzam nie chcę słyszeć, że chesz zagazowac hondę itp, bo to jest śmieszne, głupie i nie ma poparcia w dowodach, ale do rzeczy.

Planuje zagazowac swoją emkę silnik 1.7 Vtec interesują mnie takie rzeczy jak
Jaki sterownik? myślę nad stag4 eco lub plus jakie są ich ewentualne róznice o ile są ?
Jakie wtryskiwacze? tutaj stawiam na hana podobno są dobre i ludzie raczej je zachwalają.
Czy lubryfikator ma sens czy to ładowanie kasy w błoto? bo tu akurat to wszyscy twierdzą, że tylko dla spokoju psychiki :)
Jaki reduktor? jeżeli o to chodzi to zielonego pojęcia nie mam co by się nadawało?
Reszta raczej już chyba zbędna tak na prawdę i doborem zajmie się gazownik, koleś raczej obeznany 12 lat w branży, sam zakłada bez osób trzecich. Montował instalację w Niemczech w konkretnych furach jak porsche czy bmw 7 także mercedesy cls amg o mocach przeszło 500 km, stąd też sądzę że zna się na rzeczy. On właśnie mówił mi o wtryskiwaczach hana tutaj jeszcze prosił bym o to czym różnią się czerwone od niebieskich ? butla będzie w kole, wlew pod klapką i to chyba wszystko. Proszę o pomoc ludzi którzy mają styczność z lpg a nie sugerujących się opiniami " bogów internetu".

ma1ster
18-06-13, 14:22
stag 4 plus ma kilka opcji więcej (jakich to dokładnie nie pamiętam), ale nie ma to większego wpływu na Twoje odczucia po montażowe... stag eco ma krótsze kable, nie ma wtyczek do wtryskiwaczy i nie ma możliwości podpięcia drugiej sondy lambada :D...

Co do reduktora to polecam made in poland może być np. AC R-01...

Co do kolorów listew to dość ważna sprawa i tu działa doświadczenie i umiejętności instalatora, bo kolor oznacza wydajność w czasie... musi być tak dobrana, aby nie wtryskiwał za dużo na wolnych obrotach i żeby nie zapętlał przy max obciążeniu...

Lubryfikacja, to tylko nadaje się dla wyznawców oleju i opiłków w komorze spalania :D:D, można powiedzieć, że dla pewnego rodzaju wyznawców którzy nie mają pojęcia o rzeczywistości...

Qzyn
18-06-13, 14:47
STAG 4 to skromniejsza wersja STAGa 300 ISA ale jest bardzo fajny. Wtryski jesli stac cie na wydatek 400zl to zdecydowanie polecam Hana. Moze to smieszne co pisze ale niektory wola zaoszdzedzic nawet 100zl i kupic badziewie ;) Dla ciebie pewnie Zielone dobrze podejda. Reduktor AC R-01 lub Zavoli Zeta S (mam takie w dwoch subarkach i sprawuja sie dobrze).
Działaj bo tankujac za 2,20 ma sie wiecej frajdy z jazdy naszymi ukochanymi furami :)

Diesel
18-06-13, 17:58
Gazownika mam takiego, że trochę po znajomości i za 2.5 tysia chcę mi dac staga4, wtryski hany, wlew pod klapka, butla w kole co do reduuktora to się nie zgadałem z nim, ale mysle, że cena jest dobra mimo to.

ma1ster
18-06-13, 18:22
instalacja na takich podzespołach jak wyżej wymienione to 2400 -2500zł kosztuje w większości warsztatów... więc robi Ci za normalną stawkę... a nie po znajomości :D:D:D

Diesel
18-06-13, 22:21
No nie wiem może u Ciebie, ale tutaj normalnie bierze ok 2400 a mi oferuje to samo za 2100. Czyli będę pewno atakował to co wyżej.

ma1ster
19-06-13, 16:22
Gazownika mam takiego, że trochę po znajomości i za 2.5 tysia chcę mi dac staga4, wtryski hany, wlew pod klapka, butla w kole

<=/>

No nie wiem może u Ciebie, ale tutaj normalnie bierze ok 2400 a mi oferuje to samo za 2100. Czyli będę pewno atakował to co wyżej.

Niestety obie odpowiedzi kolidują...

Trzeba było od razu napisać, że za takie podzespoły 2100zł, a nie jak wyżej, że 2.5 tysia... trzeba troszkę pomyśleć nad tym co piszesz... Ty wiesz, o co chodzi, ale inni też to czytają...

Diesel
19-06-13, 17:15
Trochę pokreciłem :) w piątek auto oddaje do zagazowania.