PDA

Zobacz pełną wersję : Rękawiczki na lato :P

MichalB
17-06-13, 22:17
Witam,przecierają mi się rękawiczki i potrzebuje nowych.Najlepiej bezpalcowych(żeby się ręce mniej pociły) do kierownicy zamszowej.Możecie coś polecić? Będę wdzięczny za linki do sprawdzonych i trwałych rękawiczek,koniecznie do zamszu.

sssikor
17-06-13, 23:33
ja mam rekawiczki sparco (do kartow) i jestem mega zadowolony :) rece sie nie poca odziwo, nie jest w nich goraco, sa cieniutkie, ze fajnie kierownice czuc :)
cos takiego:
http://www.rallyshop.v10.pl/rekawice,sparco,super,kart,p401.html

MichalB
18-06-13, 07:30
Też zastanawiałem się nad sparco tyle że mam kierownice zamszową i boje się że się za szybko wytrze,do tej pory używałem jakiś tanich rękawiczek ale zamszowych od wewnątrz i kierownica po roku jest bardzo mało wytarta...czy te rękawice są dedykowane do każdego rodzaju kierownicy?

sssikor
18-06-13, 11:15
Te am zamszowa i nie wyciera sie :) nie wiem czy jest dedykowana... od srodka sa delikatne i nie robia nic zlego z kiera :)

Infi
18-06-13, 13:39
a jakie zastosowanie maja w waszym przypadku te rekawiczki?

sssikor
18-06-13, 14:46
Takie, ze kierownica zamszowa sie nie wyciera oraz duzo lepiej trzyma sie owa kierownice :)
odziwo bynajmniej jak dla mnie w rekawiczce na zamszu duzo lepiej sie trzyma niz gola dlonia na skorzanej.

Infi
18-06-13, 15:48
ale wy tak do jazdy cywilnej ich uzywacie??:) troche to gejowe:) w civicu popierdzielac w rekawiczkach:) rozumiem jakies upalania na tor itp ale po miescie:)

bObOrObOl
18-06-13, 16:02
ale wy tak do jazdy cywilnej ich uzywacie??:) troche to gejowe:) w civicu popierdzielac w rekawiczkach:) rozumiem jakies upalania na tor itp ale po miescie:)

Jak rękawiczki to i kapelutek :-)

Wysyłane z mojego GT-P5100 za pomocą Tapatalk 2

G.R.E.G
18-06-13, 16:56
pojezdzilem dwa miesiace bez rekawiczek na zmaszowej kierze to sie zrobil gnój na kierownicy od spoconych dloni.Zamsz sie tak zbil ze nie da rady go rozbic zandymi preparatami ani szczoteczkami.Niezbyt milo teraz trzymac taka kierownice z ubitym zamszem golymi rekami wiec popierdzielam teraz w rekawiczkach Sparco Meca2.Zrobilem blad bo od poczatku powinienem jezdzic w rekawiczkach to zamsz bylby jak nowy.Tak wiec do kiery zamszowej bez rekawiczek nie podchodzic :-)

_Mucha_
18-06-13, 17:25
Zamsz sie tak zbil ze nie da rady go rozbic zandymi preparatami ani szczoteczkami.
I tutaj jesteś w błędzie że się nie da :) papier ścierny jest do takich rzeczy a nie specyfiki i preparaty :)

Tomeszek
18-06-13, 17:27
ludzie zamszowe kierownice nie sa do jazdy na codzien o,O z choinki sie urwaliście czy co... skórzana na codzien na pojezdzawki zamsz + rekawiczki... kto normalny na codzien jezdzilby w rekawiczkach haha...

_Mucha_
18-06-13, 17:38
ludzie zamszowe kierownice nie sa do jazdy na codzien
skąd taka teza ? :)

kto normalny na codzien jezdzilby w rekawiczkach
uwierz mi że znam kilku ludzi :)

Tomeszek
18-06-13, 17:47
zamsz jak juz ktos wspomnial sie o wieeele szybciej wyciera niz skóra + brud z rąk i pot potęgują niszczenie skutkiem czego po roku uzywania taka kierownica niekiedy nadaje sie juz do obszycia...

jak ktoś na codzien smiga w rekawiczkach... to mu gratuluje :D ... trzeba mieć fantazje :D

MichalB
18-06-13, 17:58
Też jeżdżę na co dzień z zamszową kierownicą i w rękawiczkach świetnie i pewnie się trzyma w dłoni.Poza tym uwielbiam moją kierę no i bądź co bądź na rękawiczki jestem skazany :P
Wracają do tematu najlepszych rękawic mam na razie 2 typy:
http://www.rallyshop.pl/index.php?p806,rekawice-sparco-meca-2 i http://www.rallyshop.v10.pl/rekawice,sparco,super,kart,p401.html
Mam jedynie wątpliwości co do jazdy w lato w tych rękawicach pomijając fakt że będzie to śmiesznie wyglądać to czy ręce w obydwu modelach się nie pocą? i Czy warto wydawać dwa razy więcej na super kart?

_Mucha_
18-06-13, 18:00
Jeździłem swego czasu w kajtkach i korzystałem z rękawiczek z OBI za 27,90 :) trzymały się jak szatany na kierownicy,a że były robocze to były nie zniszczalne i łapa się nie pociła za bardzo. Fakt nie miały znaczka Sparco , OMP czy w marzeniach Alpinestar :)

G.R.E.G
19-06-13, 00:00
I tutaj jesteś w błędzie że się nie da :) papier ścierny jest do takich rzeczy a nie specyfiki i preparaty :)
kurcze o papierze sciernym nie pomyslalem ;-) , pewnie jutro sprobuje.dzieki za rade :-D
Mi sie ręce nie pocą w Sparco Meca2 nawet po dluzszej jezdzie.A dodatkowo maja takie male dziurki wentylacyjne w materiale na bokach palcow.

MichalB
19-06-13, 08:34
Dzięki za porady :)