PDA

Zobacz pełną wersję : szybkie pytanie o kata

_Z_I_K_
17-01-08, 15:56
mam oryginalnego kata, hanka 220000 na karku, jesli jest dajmy na to zapchany jakie sa tego objawy(chodzi mi tutaj glownie o spalanie), jak zaciagne troche spalin w pluca to smierdzi raz sieka(czyt benzyna) raz spalinami, a nastepny tak jak powinno byc z nowym katem o co cho ?

muzammil
17-01-08, 16:21
siemasz ziomek:D
po pierwsze usun jeden temat bo zalozyles dwa identyczne i zaraz Cie zjedza.
po drugie to troche niejasno piszesz i szczerze mowiac nie bardzo rozumiem(szczegolnie pod koniec) o co chodzi. pisz na gg, cos poradzimy:)

rafalb33
17-01-08, 16:46
Chyba chcial napisac ze smierdzi siarka. Jesli tak to mozliwy jest koniec zywota katalizatora.

djpleban
17-01-08, 17:07
Jesli tak to mozliwy jest koniec zywota katalizatora
to jest PEWNY koniec kata
wumień go. ja osobiście polecam zamienić kolektor na 4-2-1 (jeśli masz kata w porkach), a jeśli za kolektorem- po prostu wyciąć i rurką zastąpić; tylko później na przeglądach gorzej
pozdr.

jacu27
17-01-08, 19:50
ja wywaliłem z kata środek dałem rurkę pare złoty i po problemie

havok
17-01-08, 19:57
jacu27, ile dokładasz rocznie do tego interesu? Na stacji kontroli?

jacu27
17-01-08, 20:01
no dobre pytanie mam przegląd w marcu a wywaliłem go jakiś miesiąc temu ;) ale powiem tak na stacji gdzie byłem rok temu innym autem nawet mi wydechu nie sprawdzał koleś a kata też nie było a wydech miałem okrutnie głośny :aloha: chyba pojade tam znowu

Wooyyek
17-01-08, 20:16
jak zaciagne troche spalin w pluca to smierdzi raz sieka(czyt benzyna) raz spalinami :aloha:
no następny amator wciągania dymu z rury wydechowej :d

Co do stacji kontroli to można zawsze próbować wcisnąć, że srodkowy to kat :) , no chyba że badanie spalin wyjdzie tragicznie.Generalnie już ten temat był poruszany na forum i wynika że bardzo rzadko ktokolwiek na stacji sprawdza czy jest kat......
Ja zachowałem swój kolektor seryjny tak na wszelki wypadek i jeśli nie przejdzie przeglądu to będzi kosztować dodatkowo 20 zeta i 40mni roboty...

Jarek104
17-01-08, 21:55
pokażcie mi stacje diagnostyczną, na której badają spaliny na corocznym przeglądzie.. na zerówce to jeszcze...
Czy wycięcie kata w D15B7 da niedaj Boże jakieś podniesienie poziomu głośności? albo polonezowski metaliczny pogłos?

kamilooo
17-01-08, 22:01
na zerówce to jeszcze...

tez nie sprawdzaj przynajmniej w moim przypadku tak bylo:)

muzammil
17-01-08, 22:15
Czy wycięcie kata w D15B7 da niedaj Boże jakieś podniesienie poziomu głośności? albo polonezowski metaliczny pogłos?

2 razy tak:))

u mnie przynajmniej(i u wielu innych osob) tak wlasnie sie stalo

Wooyyek
17-01-08, 22:15
pokażcie mi stacje diagnostyczną, na której badają spaliny na corocznym przeglądzie

na zerówce miałem spr i na ostatnim też.
wiadomo że są stacje gdzie nawet na rolki nie wjeżdżasz ale zawsze warto się zabezpieczyć jakoś.