Zobacz pełną wersję : szybkie pytanie o kata
mam oryginalnego kata, hanka 220000 na karku, jesli jest dajmy na to zapchany jakie sa tego objawy(chodzi mi tutaj glownie o spalanie), jak zaciagne troche spalin w pluca to smierdzi raz sieka(czyt benzyna) raz spalinami, a nastepny tak jak powinno byc z nowym katem o co cho ?
siemasz ziomek:D
po pierwsze usun jeden temat bo zalozyles dwa identyczne i zaraz Cie zjedza.
po drugie to troche niejasno piszesz i szczerze mowiac nie bardzo rozumiem(szczegolnie pod koniec) o co chodzi. pisz na gg, cos poradzimy:)
Chyba chcial napisac ze smierdzi siarka. Jesli tak to mozliwy jest koniec zywota katalizatora.
Jesli tak to mozliwy jest koniec zywota katalizatora
to jest PEWNY koniec kata
wumień go. ja osobiście polecam zamienić kolektor na 4-2-1 (jeśli masz kata w porkach), a jeśli za kolektorem- po prostu wyciąć i rurką zastąpić; tylko później na przeglądach gorzej
pozdr.
ja wywaliłem z kata środek dałem rurkę pare złoty i po problemie
jacu27, ile dokładasz rocznie do tego interesu? Na stacji kontroli?
no dobre pytanie mam przegląd w marcu a wywaliłem go jakiś miesiąc temu ;) ale powiem tak na stacji gdzie byłem rok temu innym autem nawet mi wydechu nie sprawdzał koleś a kata też nie było a wydech miałem okrutnie głośny :aloha: chyba pojade tam znowu
jak zaciagne troche spalin w pluca to smierdzi raz sieka(czyt benzyna) raz spalinami :aloha:
no następny amator wciągania dymu z rury wydechowej :d
Co do stacji kontroli to można zawsze próbować wcisnąć, że srodkowy to kat :) , no chyba że badanie spalin wyjdzie tragicznie.Generalnie już ten temat był poruszany na forum i wynika że bardzo rzadko ktokolwiek na stacji sprawdza czy jest kat......
Ja zachowałem swój kolektor seryjny tak na wszelki wypadek i jeśli nie przejdzie przeglądu to będzi kosztować dodatkowo 20 zeta i 40mni roboty...
pokażcie mi stacje diagnostyczną, na której badają spaliny na corocznym przeglądzie.. na zerówce to jeszcze...
Czy wycięcie kata w D15B7 da niedaj Boże jakieś podniesienie poziomu głośności? albo polonezowski metaliczny pogłos?
na zerówce to jeszcze...
tez nie sprawdzaj przynajmniej w moim przypadku tak bylo:)
Czy wycięcie kata w D15B7 da niedaj Boże jakieś podniesienie poziomu głośności? albo polonezowski metaliczny pogłos?
2 razy tak:))
u mnie przynajmniej(i u wielu innych osob) tak wlasnie sie stalo
pokażcie mi stacje diagnostyczną, na której badają spaliny na corocznym przeglądzie
na zerówce miałem spr i na ostatnim też.
wiadomo że są stacje gdzie nawet na rolki nie wjeżdżasz ale zawsze warto się zabezpieczyć jakoś.