PDA

Zobacz pełną wersję : Centralny nie lubi upałów?

blessu
15-06-13, 13:55
Witam.

EG3, centralny zamek dokładany, firmy Stig (centralka + alarm).

A problem jest taki, że postał samochód trochę na podwórku w dzisiejszy upalny dzień, nagrzał się solidnie i... centralny odmówił posłuszeństwa. Ani z pilota, ani z kluczyka, nie reaguje, nie zamyka, nie otwiera. A alarm działa normalnie. Gdyby np. jeden siłownik odmówił posłuszeństwa to łatwiejsze byłoby to do zdiagnozowania, a tak to powiem szczerze, że nie wiem...

Zobaczę co się będzie dziać po zmroku jak samochód ostygnie.

Any thoughts? Ktoś tak miał?

mrn1810
21-06-13, 11:51
Nie wiem czy nie lubi upałów, ale mi przestał działać. Otwierają się tylko drzwi kierowcy, pasażera trzeba ręcznie otworzyć.

Chipsy2
21-06-13, 16:12
stigi tak mają gorszego dziadostwa w całych chinach nie znajdziesz :p

Feniks333
22-06-13, 11:46
Drugi rok już mam stiga, cały czas oryginalne siłowniki z zestawu, duże mrozy, czy duży upał nie były dla niego problemem. Dlatego nie zgodzę się z opinią kolegi wyżej.

Obejrzyjcie siłowniki, czy ta gumowa harmonijka nie jest uszkodzona i ogólnie czy siłownik wogóle działa. Ewentualny koszt ich wymiany nie będzie zbyt duży. Warto też sprawdzić regulację cięgna które łączy siłownik z zamkiem.

Chipsy2
22-06-13, 15:15
jakieś dwa lata temu miałem taki okres w swojej karierze że dość sporo siedziałem w temacie centralnych zamków alarmów i właśnie stig wygrał plebiscyt na najczęściej demontowane psujące się urządzenia

rooter666
23-06-13, 10:21
sama elektronika stig u mnie działa 5 rok a siłowniki już powymieniane 2 razy, ten typ tak ma ;)

Feniks333
24-06-13, 17:33
jakieś dwa lata temu miałem taki okres w swojej karierze że dość sporo siedziałem w temacie centralnych zamków alarmów i właśnie stig wygrał plebiscyt na najczęściej demontowane psujące się urządzenia

No możliwe, Ja po prostu przekazuje swoją opinie z używania tego urządzenia i jest ona jak najbardziej pozytywna.

Ale nie o to chodzi w tej dyskusji, koledzy niech posprawdzają siłowniki, może problem jest banalny, a koszt siłowników nie jest zbyt duży.