Zobacz pełną wersję : Panel nawiewu Civic V
Cześć, powiedzcie proszę jak zdemontować panel nawiewu(taki jak na zdjęciu nr 1 poniżej)?
Druga sprawa to czy możne wymienić same "przesuwaki"?
Jeżeli nie można to czy panel taki jak na zdjęciu nr 2? Rożnica jest taka że ten drugi ma AC... :)
NR 1:
http://img13.tablica.pl/images_tablicapl/73052151_1_1000x700_panel-nawiewu-honda-civic-92-95-13-15-poznan.jpg
NR 2:
http://i99.photobucket.com/albums/l294/maciekdirt/Obraz525.jpg
a opcja szukaj zdechła ? tak poza tym to jak dobrze pamiętam jest też tutarial na ten temat z fotkami o Fa podklejonym w dziale nie wspomnę bo tam chyba też jest
z wyciągnięciem go jest trochę zabawy ale jak to zrobić jest mnóstwo tematów i poradnikowymusisz poszukać , a przesuwki da rady wymienic
Jeśli masz gipkie ręce to sobie poradzisz - sam przez to przechodziłem, same suwaki da rade wymienić. I tak Ci podpowiem ze te 2 panele są takie same, jeśli posiadasz tego bez a/c to podważ jakimś płaskim narzędziem ta zaślepkę ujrzysz magiczny widok diody gdzie wystarczy dobrać tylko guzik i śmiga.
jak już jesteś tak leniwy to Cie nakieruje:
1) zdejmujesz konsole
2) nurkujesz w nogi pasażera z latarką na głowie
3) odkręcasz jedną (bardzo wredną) śrubkę
3a) palisz fajke / pijesz browar - bo sie denerwujesz
4) odpinasz linkę ciepło/zimno
4a) palisz fajke / pijesz browar - bo sie denerwujesz
5) wysuwasz panel
6) odpinasz resztę kostek
6a) pijesz browar - osiągnąłeś sukces ^^
ewentalnie między punktami 2 i 3 powtarzasz czynność z 3a / 4a bo mózg zalewa Ci krew ^^
hehe :) Dzięki bananowy :) do 3a i 4a trzeba dodac blancika :)
PS. wiem że to może być troche śmieszne ale pierwszy raz robie to w H i nie mogę sobie poradzić... mianowicie nie potrafie ściągnąc boczków z drzwi :) Odczepiam cale na okolo ale zostaje mi klamka i nie wiem jak sobie z nia poradzic :/
klamka ma w środku śrubeczkę którą trzeba odkręcić i potem masz zabezpieczenie pręta od otwierania a jeśli chodzi o korbke to pod nią masz zawleczkę typu OMEGA
ehhh...jak ja moglem nie zauwazyc tej srubki ..... masakra..dzieki za pomoc :)
Wlasnie jestem w trakcie rozkrecania i mam problem. Odkrecilem ta srubke o ktorej kolega pisal a panel nadal nie chce wyjsc. Gora jakby chciala wyjsc a dol trzyma i nic nie moge zrobic
http://fotoporadnik.prv.pl/ > fotoporadniki > wnetrze > demontaz regulatora nawiewu :)
RPK Dzięki, stronka bardzo sie przyda :) Co do Panelu to srubek nie odkrecilem bo srubokret mam za krotki(Wiekszosc narzedzi mam na Vanie roboczym :)), ale wieczorkiem bede mial dluzszy.
Jak sciagnalem kokpit z gniazdem zapalniczki moim oczą ukazala sie MAGIA ! Poprzedni wlasciciel zrobil masakryczny bajzel w kablach :( Wisza jakies odciete kabelki, niezabezpieczone, jakies dziwne dodatkowe kabelki, obejscia i niewiadomo co jeszcze.. Wieczorkiem zrobie zdjecia :)
no wiesz ludzie nie zdają sobie sprawy że z elektryką nie ma żartów ale niestety takich dłubaczy jest na pęczki coś zaczną ale nie skończą do końca;/