Zobacz pełną wersję : Spojler do civica 7
Jestem tutaj nowy i za bardzo nie orientuje sie w temacie.
Mam pytanko. Jak przymocowac spojler nad tylną szybą.
Razem ze spojlerem było napisane aby przymocowac go na klej do szyb ale obawiam sie ze takie mocowanie moze nie wytrzymac wiec proszę o rade jak Wy mocowaliście takie spojlerki?
ps nie chcialbym wiercic w karoserii.
chodzi mi o mniej wiecej taki spojler.
http://moto.allegro.pl/item298761236_honda_civic_hb_spojler_spoiler_p_r_o _d_u_c_en_t.html
pps ma ktoś może do sprzedania taka antene jak na zdjeciu lub wie gdzie taka można kupic
kiedyś sam z ojcem montowalem wlasnie taki spoiler (nawet kupowany chyba od tego samego człowieka w linku z allegro) w zestawie dostarczył klej do montażu, który był cholernie mocny (czarnej barwy) i dał rade to przykleić trzyma sie w aucie taty do dziś. Co do samego montażu to trzeba troche precyzji żeby to wyszło równo, po przyklejeniu odrazu mocno na wszelki wypadek dokleić taśmą klejącą do dachu i poczekać aż złapie na maxa.
Jakość tego spoilerka nie jest najwyższa, lakiernik przed pomalowaniem spoilerka jakoś go tam poprawiał...moim zdaniem poprawia wyglad tego auta choć odstaje troche wyżej tak jak widać na zdjęciach w aukcji.
Co do anteny to szukaj ale w serwisie powinna być dostępna bez problemu.
Pozdro.
mam taki spoiler; jeszcze nie montowany (czeka na wiosenne dolansowienie autobusu), ale rozmawialem z lakiernikiem - stwerdzil, ze klej starczy; wiercic nie ma potrzeby, poza tym nie ma gdzie w zasadzie, bo powierzchnia styku jest dosc mala.
a antene mozesz albo w aso dostac, albo niesmiertelne allegro - czasami sa civy na czesci
Dziękuje bardzo za odpowiedzi. Zobaczymy co sam klej zdziała.
Pozdrawiam
Także rozglądałem się za spoilerem do VII. Widziałem ten na allegro tylko tak patrząc na te zdjęcia wydaje się być uniesiony powyżej dachu samochodu, a może to tylko takie wrażenie?
Barti88, pisałeś, że montowałeś taki spoiler, jeśli możesz to proszę zrób zdjęcie samochodu z boku i z tyłu, te na allegro zrobiono z wysokości, tak, że za bardzo nie mogę się zorientować jak to właściwie wygląda.
Pozdrawiam A.
dobrze Ci sie zdawalo, on lekko odstaje, tzn jest ponad linia dachu