Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : mechnizm wycierczek

fotek100
14-06-13, 17:52
witam mam pyt. z tego co wiem i widzialem to w hondzie sa 4 programy pracy wycieraczek. jak sie nie myle: raz w dól raczka to jedno przetarcie szyby wycieraczka,czasowe, ciagla praca wolna i ciagla praca szybka. czy jakos tak. jak w swojej hani przegrece pokretlo na czasowe nic zadnej reakcji a pozostale normalnie dzialaja wymienilem juz na nowa raczke od wycieraczek ale nadal nie dzialaja znajomy tez ma hanie i tez niewie co moze byc po u niego dziala normalnie:) czy moze cos byc z silniczkiem wycieraczek? dzieki za podpowiedz:)

daniel3808
14-06-13, 21:03
Sprawdź przekaźnik wycieraczek który jest wpięty w puszkę bezpieczników pod kierą (przekaźnik wpięty od tyłu w puszkę, duży brązowy), spróbuj podmienić. Jak to nie to, sprawdź styki koło silniczka (pod taką blaszką przykręconą 4 chyba śrubkami są), jeszcze możesz sprawdzić masowanie silniczka i całego mechanizmu do budy.
Ja miałem podobnie tylko mi jeszcze jedno machnięcie nie działało i u mnie pomogło to co napisałem na końcu.

kubaszow
14-06-13, 21:20
Jest jeszcze opcja w silniczku wycieraczek, jest tam kolko w wypustka i ono obracaja sie w zaleznosci od biegu dogina ktoras z blaszek.
Mozliwe ze jedna sie ukruszyla.
Mialem tak u siebie:)