Zobacz pełną wersję : gubi iskrę
miałem awarię modułu w aparacie zapłonowym.
Wymieniłem go na nowy, teraz co jakiś czas gubi iskrę. Jeździ i odpala normalnie, ale co jakiś czas gubi iskrę obroty skaczą i jedzie dalej normalnie. Cewka była wymieniana wcześniej, wymieniłem przewody, świece. co jakiś czas dalej go przydusi, czasem zgaśnie. Jaka jeszcze może być przyczyna?
Przewody zmieniłeś, ale na jakie? W jakich warunkach się tak dzieje? Sucho na dworze czy mokro?
Może uszczelka kopułki, może simering i olej się do środka aparatu dostaje, popatrz też na wtyczkę i kabelki idące do aparatu, może coś zaśniedziało lub się przetarło.
Możliwości jest sporo. Ktoś na forum pisał, że po zmianie cewki na zamiennik miał podobne objawy, poczytaj archiwum. Podobnie miała się rzecz z modułem.
Sprawdź też palec i samą kopułkę.
Siema Bardzo proszę o pomoc!!!
Sprawdziłem ze znajomym napięcie przy aparacie zapłonowym i momentami są bardzo duże skoki napięcia nawet do 100v. dzieje się to sporadycznie potem pracuje równo i znowu.
w tych momentach właśnie jest ten objaw duszenia się. Co może być tego przyczyną?
padło mi do tego podnoszenie lewej szyby reszta działa poprawnie, mógł przepalić się bezpiecznik czy silniczek raczej?