Zobacz pełną wersję : Sygnal nie zgaszonych swiatel
Witam, wpadlem na taki pomysl i chcial bym spytac czy ktos juz to robil i ma jakies informacje czy sie da a jak sie da to jak to wykonac. Chodzi o to ze w moim jajku w wersji kanadyskiej zalacza sie dzwiek typowy dla elektronicznych budzikow jak zostawie kluczyk w stacyjce i otworze drzwi. Chcialem spytac czy da sie zrobic cos takiego zeby pikalo ale jezeli nie wylacze swiatel i zgasze zaplon ew jak otworze drzwi? Mam strasznie dziurawa glowe i czesto zapominam o swiatlach przez co w miare swiezy aku zajechalem i nie chce nowego zniszczyc. Byl bym wdzieczny za jakies info.
nie wiem co ty masz ale w moim eg3 tak jest seryjnie i piszczy nawet jak sa postojowki i drzwi otwarte.. u ciebie też tak powinno być
Nie wiesz chyba jak posrane sa wersje kanadysjskie:D Ja np mam klime, srs a nie mam wpomagania ktore Ty tez pewnie masz wiec wiesz. zreszta nic nie wniosles do watku:P
http://www.civicklub.pl/forum/archive/index.php/t-65309.html
...może prościej kupić uniwersalny brzęczyk i podpiąć pod czujnik drzwi.
No wlasnie nie wiem czy prosciej dlatego pytam bo moze rownie latwo to zrobic bez inwestowania pieniedzy w brzeczek. Dzieki wielkie za link.
prestoneg3
18-06-13, 18:10
kupiłem w auchan w dziale "tuning"
za 3,5zł.
dwa kabelki wpinasz w bezpieczniki i tyle . 5min roboty a akumulator nie padnie :)
Kurde mam hektar do auchan ale dobrze wiedziec bo juz nowy aku i zyje w stresie wylaczylem czy nie heh dzieki za info:D
kolego nie gadaj pewnie kupiles wersjie kanadyjska u kolegi ktory ja dojebal i kupil maglownice bez wspomagania
ja mam kanadyjke i mam srs tempomat klime wspomaganie el lusterka , el szyby el szyberdach podgrzwanie , czujnik pasow po 2 głosniki w dzwiach nie tak jak inni ktorzy musza dorabiac jakies gwizdki
No to musisz byc dumy:D Jak bys mial troche pojecia to bys wdzial jakie pomieszane wersje wychodzily a nie unosil sie tu ze swoim kanadyjskim wspomaganiem heh
kolego nie gadaj pewnie kupiles wersjie kanadyjska u kolegi ktory ja dojebal i kupil maglownice bez wspomagania
ja mam kanadyjke i mam srs tempomat klime wspomaganie el lusterka , el szyby el szyberdach podgrzwanie , czujnik pasow po 2 głosniki w dzwiach nie tak jak inni ktorzy musza dorabiac jakies gwizdki
Z góry przepraszam za niewniesienie tym niczego do tematu ale... hahahahahaha... i co? myslisz, że jestes fajny? xD
Brzęczyk można kupić w dowolnym elektrycznym albo zamówić z Allegro za niewielką kwotę. Z tym, że są zazwyczaj cholernie głosne :) Montowałem taki do sziftlajta i musialem obłożyc kawałkami maty wygluszającej i owinąć tasmą izolacyjną, bo rozwalało uszy :)
heh w sumie dobrze przynajmniej sie sprawdzi:D Narazie sie pilnuje bo nie mam za bardzo czasu jezdzic za tym a na Alledrogo sa za ok 10zl plus 10zl przesylka co sie srednio oplaca:D