Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Przekroczony termin "wbicia" gazu

biker89
13-06-13, 14:42
Witam,

Strasznie glupi problem - minął chyba rok od kiedy zainstalowałem LPG i nie wbiłem go w dowód. Honda troche stała, ja byłem za granicą itp itd, generalnie troche temat zszedł na drugi plan. Chciałbym to wreszcie załatwić ale pytanie czy jest to możliwe. Mam wszystkie faktury, homologacje itp. W urzędzie komunikacji zrobie to od ręki czy będą problemy z racji przekroczonego terminu? Jest jakaś kara czy coś w tym stylu?

Pozdrawiam

Chipsy2
13-06-13, 14:56
jeśli będą stwarzać problem będziesz musiał podjechać na stację kontroli pojazdów oni przeprowadzą odpowiednie badanie i wystawia stosowne zaświadczenie wtedy wracasz do WK i wstęplują ci LPG

biker89
13-06-13, 15:00
Dzieki za odpowiedz! Moze profilaktycznie zrobie to przed wizytą w WK ?

ma1ster
13-06-13, 18:59
Nie ma potrzeby jechać na stację kontroli pojazdów... jedziesz z wszystkimi dokumentami do wydziału komunikacji, jak będzie się ktoś tam pytał dlaczego tak długo, to mówisz, że dopiero przysłano homologacje instalatorowi i to nie od Ciebie zależało...

A na stacji i tak Ci nie podbiją przeglądu ,bo masz LPG wsadzone, a nie masz wbite, więc tam nie ma po co jechać...

biker89
14-06-13, 12:49
Ok, czyli nie ma problemu i w WK załatwie to od ręki. Dam znać jak wszystko załatwie.