Zobacz pełną wersję : ile jest seryjnie rozporek w ek4???
Zaczne od tego ,ze w poprzednim samochodzie a byl nim civic aerodeck vti mialem trzy seryjne rozpórki;przód góra,przód dól i tyl dól a w ek4 mam tylko nad silnikiem!!!!Wiec teraz moje pytania : ile jest seryjnie rozpórek w ek4 i czy pasuja seryjne od mb2 do ek4 i gdzie warto by bylo w pierwszej kolejnosci zalozyc poza bagaznikiem z ktorego korzystam.
kombiak nie mam z tyłu rozpórki tylko ma tylny subframe jak DC2 lub EK9.
przednia 'dolna' - ta na sankach pasuje z kombiaka.
co konkret to konkret .....dzieki ,wiec skoro wzbogaciles moje slownictwo i wiedze o to co jest z tylu w kobiaku i integrze to jeszcze powiedz co to jest i jakie ma zastosowanie???
i czy jest cos takiego se ns zakladac w ek4.
subframe to czesc budy. nie da sie tego zalozyc/zdjac.
a do eg podpasuje ta dolna z areodecka vti?
nie, bo maja zupelnie inny subframe
aha a od ITR? idzie to kupic w aso?
nie da sie tego przykrecic nigdzie poza samochodami, ktore maja to z fabryki
kombiak nie mam z tyłu rozpórki tylko ma tylny subframe jak DC2 lub EK9.
przednia 'dolna' - ta na sankach pasuje z kombiaka. bede dociekliwy bo skoro mowicie ze subframe jest to stala czesc ,wiec mowimy o dwoch roznych rzeczach.Ja mialem w kombiaku z tylu cos co wygladalo jak rozporka i bylo przykrecane na cztery sroby wiec nie jest to cos co jest tam na stale i wygladalo na seryjne.
przykrecane bylo do subframe. jesli samochod nie ma takiej konstrukcji ramy pomocniczej - to nic tam nie przykrecisz. jajko takiej nie ma. ek4 tez z tego co wiem nie ma.
subframe w kombiaku ma mocowania owej rozpórki. dak jak DC2. EG i EK (poza EK9) nie ma owego mocowania i rozporki tej nie ma do czego przykręcić.
subframe EG/EK:
http://www.georgebelton.com/6g.civic.tech/asr.itr/asr.itr.008_th.jpg
a tu z DC2 (widac mocowania, nie ma zamontowanej rozpórki):
http://www.96spec.com/images/imagelinks/R27.JPG
Ja od siebie dodam, że mb2 nie ma żadnej rozpórki ! Może koledze chodzi o tylny stabilizator ?
Ja od siebie dodam, że mb2 nie ma żadnej rozpórki ! Może koledze chodzi o tylny stabilizator ?to raczej Ty nie odrozniasz rozporki od stabilizatora bo akurat mb2 nie ma z tylu seryjnie stabilizatora .Wnioskuje ze nadwozie mb2 jest malo sztywne skoro zostalo fabrycznie zpiete trzema rozporkami,a i tak prowadzi sie nie najlepiej.
hehehe.
Typie nie powiedziałem, że mb2 ma styłu stabilizator, więc ocb ? MB2 ma tylko przedni cienki stabilizator. Jakimi trzema rozpórkami ?
Prowadzi się nienajgorzej dzięki wielowachaczowemu zawieszeniu.