PDA

Zobacz pełną wersję : zamocowanie mieszka

pietruch_82
15-01-08, 19:29
Witam, mam problem z zamocowaniem mieszka, nie wiem jak zamocowac go do drążka zmiany biegow w civic coupe '95 ej2. Przy poprzednim mieszku nie było nic do zamocowania :( . Jeśli ktos juz to robil to prosze o pomoc

Dareko87
15-01-08, 19:33
mozesz jasniej napisac bo nie bardzo wiadomo o co chodzi :huh:

pietruch_82
15-01-08, 19:45
chodzi mi o to zeby mieszek był przymocowany tuz pod gałką, zeby nie spadal po kazdej zmianie biegu

Lcfr
15-01-08, 20:42
mieszek na dole:
- przymocowany jest do ramki, która jest wkłądana od "wewnatrz" do tunelu... z jednej strony zaginana (2 zagięcia) z drugiej chyba - jak dobrze pamietam - przykrecana na 2 wkręty.
mieszek na górze: (czyli przy shortshifterze)
- w skórkę mieszka wkładana jest tulejka plastikowa (rozcięta chyba albo ja miałem 2 razy pęknietą) i mocowana (skóra mieszka) pierscieniem gumowym - opska, która powoduje zacisnięcie sie mieszka w 1 punkcie i nie zsuwanie sie niżej...

heh
nie wiem czy to "obrazowo" napisałem

kamilooo
15-01-08, 22:12
przeciesz tak jest w kazdym civicu!
nie wiem w czym problem skroc drazek i bedzie tak jak chcesz!!

Lcfr
15-01-08, 22:16
przeciesz tak jest w kazdym civicu!
nie wiem w czym problem skroc drazek i bedzie tak jak chcesz!!

nie trzeba skracac
wystarczy mod: shortshifter home made
i już bedzie krócej
i efektownie i efektywnie :agent:

albo ogarnąć pozytywne mocowanie...

pietruch_82
16-01-08, 15:23
Dzieki za odpowiedzi, tylko że ja właśnie nie mam tej tulejki plastikowej oraz pierścienia z gumy i próbuje cos innego zrobic :bicie: , poniewaz nigdzie tego nie moge dostac :/

nelq
16-01-08, 17:23
Poszukaj po szrotach :) Jak jesteś zdesperowany to u mnie na szrocie stoi V-gen i z tego co widziałem miał cały mieszek, gałkę, mocowania i tą tulejkę. Mogę od nich wziąść i podesłać.

Raveland
16-01-08, 17:23
na drazku jest gwint wiec wystarczy od spodu przykrecic do galki srubka

pietruch_82
16-01-08, 18:04
na drazku jest gwint wiec wystarczy od spodu przykrecic do galki srubka

gwint jest schowany w gałce ktora jest nie oryginalna

Poszukaj po szrotach Jak jesteś zdesperowany to u mnie na szrocie stoi V-gen i z tego co widziałem miał cały mieszek, gałkę, mocowania i tą tulejkę. Mogę od nich wziąść i podesłać.

nelq, jeśli miał byś czas to prosił bym cie zebys sie spytał ile kosztuje samo to mocowanie jeżeli beda chcieli sprzedac i napisz mi na pw

Leon83
16-01-08, 20:38
wystarczy pod pierscieniem zacisnac plastikowa krawatke... ;-)

nelq
17-01-08, 21:52
Tak dla jasności - żeby zdjąć gałkę trzeba ją tylko odkręcić?

zumek
18-01-08, 00:12
tak