pajac_am
11-06-13, 22:34
Witam.
Jak w temacie.
Jakiś czas temu zauważyłem, że pod aparatem zapłonowym jest wilgotno od oleju.
Spokojnie mogę z tym jeździć, bo nie widać ubytku oleju i nie leje się to po silniku, ale drażni mnie to.
Korzystając z okazji, że autko teraz stoi u mechanika na wymianie rozrządu i paru innych pierdół, chciałem przy okazji, żeby wymienił mi ten simer na wałku przy aparacie.
A tu kiszka. Mechanik mówi, że tam jakiś nietypowy i że on nie ma możliwości zdobyć takiego.
Dzwonie do dość dobrego sklepu. Mówię co potrzebuję. Słyszę - tak będzie. No więc kupiłem, daję mechanikowi i... rzeczywiście nie pasi :/
Podobno w silnikach z "angielek" jakiś nietypowy ten rozmiar jest.
Więc pytam tu:
Robił to ktoś już kiedyś?
Zna ktoś dokładne wymiary tego simera?
Przy okazji: Silnik "róznie" odpala. Tzn. zazwyczaj rozrusznik kręci 1-2s i odpali, ale czasami kręcę 5-10s i nic (jak wcisnę pedał gazu to wtedy załapuje).
Zdarza się to powiedzmy 1 raz na 10 odpaleń (głównie na ciepłym silniku)
Czy to może mieć jakiś związek z tym zapoconym aparatem zapłonowym.
Auto to dokładnie MA8, D14A2, 96r
Dzięki
Jak w temacie.
Jakiś czas temu zauważyłem, że pod aparatem zapłonowym jest wilgotno od oleju.
Spokojnie mogę z tym jeździć, bo nie widać ubytku oleju i nie leje się to po silniku, ale drażni mnie to.
Korzystając z okazji, że autko teraz stoi u mechanika na wymianie rozrządu i paru innych pierdół, chciałem przy okazji, żeby wymienił mi ten simer na wałku przy aparacie.
A tu kiszka. Mechanik mówi, że tam jakiś nietypowy i że on nie ma możliwości zdobyć takiego.
Dzwonie do dość dobrego sklepu. Mówię co potrzebuję. Słyszę - tak będzie. No więc kupiłem, daję mechanikowi i... rzeczywiście nie pasi :/
Podobno w silnikach z "angielek" jakiś nietypowy ten rozmiar jest.
Więc pytam tu:
Robił to ktoś już kiedyś?
Zna ktoś dokładne wymiary tego simera?
Przy okazji: Silnik "róznie" odpala. Tzn. zazwyczaj rozrusznik kręci 1-2s i odpali, ale czasami kręcę 5-10s i nic (jak wcisnę pedał gazu to wtedy załapuje).
Zdarza się to powiedzmy 1 raz na 10 odpaleń (głównie na ciepłym silniku)
Czy to może mieć jakiś związek z tym zapoconym aparatem zapłonowym.
Auto to dokładnie MA8, D14A2, 96r
Dzięki