Zobacz pełną wersję : uzyskanie efektu felg CCW
Witam , mam pomalowane felgi proszkowo i chciałbym uzyskać taki kolor felg jaki widzimy na zdjęciu http://images.tinypic.pl/i/00379/i804ezh4q6hi.jpg
(przykład idzie z góry : D ) i właśnie nie wiem czy taki efekt uzyskam po wypiaskowaniu felg i później wypolerowaniu CAŁYCH felg ? : )
donald1992
11-06-13, 21:27
Jak wypiaskujesz to zejdzie lakier do gołego aluminium.Po wypolerowaniu na pewno tak nie będzie
no to jak mam to inaczej zrobić ? : D
donald1992
11-06-13, 21:42
jeśli dobrze rozumiem to chcesz aby się blyszczały? Chrom?
Son - Goku
11-06-13, 23:19
te foto co pokazałeś nie jest malowane.
To jak ktoś wyżej pisał, goły aluminium.
thompson17
13-06-13, 18:11
dokładnie gołe alu, ale nie polerowane, bezpośrednio po skrobaniu nic z nimi nie było chyba robione
Tylko czytałem na jednym forum że aluminium "piaskuje" się szkłem a stal piaskiem , chciałbym na początku wypiaskować felgi i zobaczyć czy faktycznie uzyskam taki efekt a jak nie będzie mnie zadowalało to dopiero maznę je w jakiś kolor : ) .
1. farbę proszkową usuwasz przy pomocy chemii, nie warto piaskować, bo pewnie raz przed malowaniem już były i mogą tylko tracić ostre kanty.
2. dwa wyjścia:
- oddajesz do firmy która ma doświadczenie i zrobi to szybko (w poznaniu za komplet na lustro 15cali - 380zł)
- wiertarka, polerka, pady, papiery ścierne od 80 - 2000/3000, filce polerskie, pasta polerska i duuuużo czasu - i tutaj sobie policz, czy w ten czas, który poświęcisz na polerowanie, nie uda ci się zarobić gdzieś dodatkowo trochę kasy.
A poka jeszcze jakie felgi chcesz picować.
ten efekt ze zdjecia nazywa sie szczotkowane aluminuim.