Zobacz pełną wersję : Wymiana szyby przedniej okolice Tychów?!
Witam.
Po dzisiejszym gradobiciu, które przeszło nad moim miastem, z przedniej szyby nie było co zbierać :( (pomijając już fakt zmęczonej blacharki)
Boli mnie to tym bardziej, że szyba była 2 lata temu zmieniana i jak spojrzałem na paragon (546 zł, przy czym nie wiem ile sam montaż, a ile szyba) to się zbytnio nie ucieszyłem.
I tu moje pytanie:
1. Czy zna ktoś miejsce gdzie mogę to zrobić za mniejsze pieniądze (załóżmy, że w promieniu do 30 km od Tychów)
2. Czy jest sens bawić się w zakup używanej, z jakiegoś cifa przeznaczonego na części, i czy "szklarze" w ogóle podejmą się wymiany?
3. Jak już zdecyduję się na nową szybę, to czy są jakieś różnice w wytrzymałości szyb?
A miało być tak pięknie :(
Marcin2000
11-06-13, 22:45
Dogadaj koszt robocizny i samej uszczelki, a szybę może kup na szrocie, powinno wyjść dużo taniej... boczną w świetnym stanie kupiłem za 40zł + przesyłka... lepiej obejrzeć szybę na miejscu i kupić przed transakcją rolkę folii spożywczej do owinięcia...
Boczna, a przednia to spora różnica kosztów. Polecam znaleźć jakiś mały lokalny zakład. Ja np. za szybę pilkingtona, montaż, wyczyszczenie rdzy, podkład i nową uszczelkę górną i klipsy; zapłaciłem 320zł.
pozdrawiam
Nie baw się w kupowanie śmiganej przedniej, bo nie znajdziesz ładnej. Lepiej się trochę wykosztować i założyć nową, która pod słońce wygląda jak... ...jak nowa.
Strasznie tam u was drogo. Ja w tym miesiącu wymieniłem szybę to zapłaciłem 360 z montażem. Dodam, że szyba jest z pasem, czyli droższa. Była opcja zamówić też szybę Pilkingtona, Ale trzeba było czeka ok tygodnia i byłaby droższa, bo kosztowała 430zł. Szyba jest od razu z uszczelka górną.
Wysłane z Sony Xperia T za pomocą Tapatalk 2
Temat już prawie ogarnięty.
Używaną już sobie odpuściłem.
Nową w okolicy najtaniej znalazłem za 319 z montażem, ale podobno jakaś chińska. Zdecydowałem się na coś lepszego za 400 z montażem (szyba zielona z zielonym pasem, chyba atermiczna czy cuś, jakieś szyby z węgier sprowadzają)
P.S.
Jak pierdulnęło gradem to pół miasta bez szyb jeździło :) A chłopaki w warsztatach codziennie do 23:00 szyby montują :D
Mi się udało załapać na najbliższy wtorek, ale gdzieniegdzie to na końcówkę lipca zapisują :)
BTW:
A na tym Pilkingtonie to jakoś auto szybciej jeździ ;p
To jakiś Rolls-Royce wśród szyb?
Może szybciej nie jeździ. Po prostu wiele koncernów samochodowych bierze od nich szyby na pierwszy montaż. Znaczy się, że ich jakość jest bardzo dobra.
Wysłane z Sony Xperia T za pomocą Tapatalk 2
Marcin2000
15-06-13, 08:00
BTW:
A na tym Pilkingtonie to jakoś auto szybciej jeździ ;p
To jakiś Rolls-Royce wśród szyb?[/QUOTE]
Miałem Pilkingtona i był OK ale trafił się kamień i założyłem SainGobain czy jakoś tak z pasem jest do d....y wystarczy ziarenko piasku pod wycieraczką i są rysy jak cholera...