Zobacz pełną wersję : Podwozie..
witam! posiadam honde civic 1.4 is 99r czy to normalne ze mam w tym aucie mam lekko rdzewiejace podwozie?? i co moge z tym zrobic..
problem nr. 2 nie dziala mi wentylator chlodnicy,, jakie moga byc tego przyczyny?? pozdrawiam
Jak się nie dbało to normalnie :)
Co to znaczy lekko? Zazwyczaj jak ludzie piszą, że lekko rdzewiejące to już go tam nie ma :)
nie dziala mi wentylator chlodnicy,, jakie moga byc tego przyczyny??
1. bezpiecznik, chyba w skrzynce pod maską, cooling fan 15A bodajże - sprawdź go najpierw
2. padnięty czujnik zwarciowy przy termostacie - wypnij wtyczkę i zmostkuj ją jakimś kablem albo drutem, włącz zapłon - wentylator działa?
jeśli tak, czujnik do wymiany, jeśli nie:
3. przerwa w obwodzie zasilania - luźna kostka, przetarty kabel, itp.
Co do podwozia: Ładnie wyczyścić z rdzy, porządnie umyć zol i zakonserwować.
Jaki stan przewodów paliwowych i hamulcowych? Jak rdza to lepiej to sobie wymień od razu.
1. bezpiecznik, chyba w skrzynce pod maską, cooling fan 15A bodajże - sprawdź go najpierw
2. padnięty czujnik zwarciowy przy termostacie - wypnij wtyczkę i zmostkuj ją jakimś kablem albo drutem, włącz zapłon - wentylator działa?
jeśli tak, czujnik do wymiany, jeśli nie:
3. przerwa w obwodzie zasilania - luźna kostka, przetarty kabel, itp.
A jeśli żadna z trzech opcji, to sam wentylator też mógł się zatrzeć;)
witam! posiadam honde civic 1.4 is 99r czy to normalne ze mam w tym aucie mam lekko rdzewiejace podwozie??
W 14sto letnim aucie ? Tak
i co moge z tym zrobic..
To co w każdym innym aucie - zakonserwować. Lub oddać do warsztatu który się tym zajmuje
problem nr. 2 nie dziala mi wentylator chlodnicy,, jakie moga byc tego przyczyny??
Znowu wjechałeś w kałużę ? :D