Zobacz pełną wersję : Obroty silnika a prędkosc..
Witam! tak jak w temacie.. Jakie macie obroty silnika przy 100km/h?? chodzi mo głównie o silniki 1.4 is..
Dzisia jescze mialem dziwne zdarzenie... po przejechaniu ogromnej kaluży... (warszawa) jak po tym ruszyłem silnik przez chwile szarpal.. na 1 biegu po kilku sec. bylo ok.. mam sie czym martwic??
Przy 100km/h tylko jeszcze na jakim biegu? Na 5 mam 3000-3500rpm (1.4 90KM).
Marcin2000
10-06-13, 16:38
nieco ponad 3000 obrotów przy 100km/h bieg 5
To czy to jest normalne ze ja mam 2850?? mam sie czym martwic??
Kuźwa cuda na kiju. Przecież obroty będą takie same zawsze w każdym aucie czy ze zdupczonym motorem czy nie, chyba, że skrzynia biegów nieseryjna. Trochę poczytajcie, potem się martwcie. To nie konie ani moment odpowiadają za obroty ; )
u mnie także 2800 przy 100 km/h, strasznie muli przez to :) jak macie 3-3.2k to pewnie fd w skrzyni macie 4.25 a jak ktoś ma 2800 to fd 4.04, stąd różnice w prędkości obrotowej. Na trase może i dobre bo nie buczy silnik ale za to taka skrzynia ogranicza ładnie możliwości auta ;)
Witam! tak jak w temacie.. Jakie macie obroty silnika przy 100km/h?? chodzi mo głównie o silniki 1.4 is..
Dzisia jescze mialem dziwne zdarzenie... po przejechaniu ogromnej kaluży... (warszawa) jak po tym ruszyłem silnik przez chwile szarpal.. na 1 biegu po kilku sec. bylo ok.. mam sie czym martwic??
Martwić powinieneś się zdecydowanie ! Głównie swoją pisownią, w szczególności interpunkcją.
Polecam Ci też omijać kałuże bo to już Twój drugi post z cyklu akcja-kałuża-dziwne
u mnie także 2800 przy 100 km/h, strasznie muli przez to :) jak macie 3-3.2k to pewnie fd w skrzyni macie 4.25 a jak ktoś ma 2800 to fd 4.04, stąd różnice w prędkości obrotowej. Na trase może i dobre bo nie buczy silnik ale za to taka skrzynia ogranicza ładnie możliwości auta ;)
U mnie też na 5 przy 100 km/h jest 2800, dlatego z reguły piątkę wrzucam przy min. 110 i wyprzedzam zawsze na 4 przy tych prędkościach. Piątkę trzeba traktować jak bieg do jednostajnej jazdy w trasie.
Panowie od EJ9, tak, macie 2800 przy 100km/h ze względu na fd 4,058 w Waszych skrzyniach, natomiast MB2 i MA8 maja krótkie fd 4,438 i większe obroty :)
bartek1706
14-06-13, 23:11
Długa piątka to imo najlepsze co może być. Wiadomo, że to nie bieg do wyprzedzania a jednak przy jeździe ze stałą prędkością im mniejsze obroty tym ciszej i ekonomiczniej...