Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : znów woda w cifie...

Marcin2000
09-06-13, 02:26
podciekanie od strony nóg pasażera zlikwidowałem podgięciem blachy w podszybiu, już nie cieknie koło wentylatora nawiewu za to teraz ostatnio odkryłem że pod dywanikiem pasażera (tył prawa strona) jest mokro!

Nie mogę zlokalizować tego przecieku skąd ta woda może iść:confused:

mafia35
09-06-13, 11:40
Dziury w progach lub podłodze? Bierz węża i lej a się dowiesz :-)

Wysłane z Sony Xperia T za pomocą Tapatalk 2

Marcin2000
09-06-13, 12:00
Idę zobaczyć teraz po ulewie progi i podłoga są OK... tak mi się wydaje.

....

Sprawdziłem na ile mogłem jest OK ale skąd ta woda była?

Krawiec
10-06-13, 17:15
ja znalazłem wodę pod pedałami, siedzeniem kierowcy i u pasażera za kierowcą. Basen to mało powiedziane. Kropla wody wisiała obok klamki otwierania maski - ktoś mi poradzi skąd tam się to może zbierać?

probestic
11-06-13, 12:23
ja znalazłem wodę pod pedałami, siedzeniem kierowcy i u pasażera za kierowcą. Basen to mało powiedziane. Kropla wody wisiała obok klamki otwierania maski - ktoś mi poradzi skąd tam się to może zbierać?

Może to być przeciek spod szyby przedniej/ korozja słupka przedniej szyby itp. U sąsiada w Civic'u woda po prostu spływała wewnątrz słupkiem i wszystko szło w elektryke i podłogę od strony lewej nogi kierowcy. Woda była też przy klamce otwierania maski. Wyjęcie osłony słupka to dosłownie chwila - polewaj, sprawdź czy nie wpada z góry. Jeśli nie, trzeba szukać niżej od strony błotnika, albo podszybie.

Marcin2000
15-06-13, 14:39
chyba wymienię uszczelkę w podszybiu nie moge k....a tego przecieku zlokalizować. Woda pojawia się od góry przy nogach pasażera i leci na i pod dywanik pasażera. Woda pojawia się tylko przy bardzo silnych opadach i to nie zawsze...

Barti82
18-06-13, 13:45
Odnośnie wody pod nogami kierowcy to jak odchylisz dywanik do gołej blachy to zobaczysz taką gumową zaślepkę, najpewniej przez nią Ci leci woda do środa, przynajmniej u mnie pod dywanikiem jest taka zaślepka przez którą jak ja zdejmę widzę ziemię :) Samochód ma już kilkanaście lat tak samo jak ta guma, mogła sparcieć i przepuszcza wodę :)

Matiasq
18-06-13, 13:57
u mnie było tak ze tak gdzie ta guma zardzewiało i została tylko dziura że pięść wchodziła musiałem wyciąć i wspawać blache i zakonserwować

Krawiec
20-06-13, 08:50
Mam, znalazłem! Przepuszcza z boku szyby. Woda leciała sobie po słupku, elektryce i wypadała obok klamki otwierania maski. Przy małych opadach nie było widać, ale mocny strumień karchera pokazał wadę w pełnej krasie.

Gnida, która mi wklejała szybę w zeszłym roku powinna zostać powieszona za jaja.

Poll
20-06-13, 10:38
Klej na pałe położony.

probestic
20-06-13, 14:32
Mam, znalazłem! Przepuszcza z boku szyby. Woda leciała sobie po słupku, elektryce i wypadała obok klamki otwierania maski. Przy małych opadach nie było widać, ale mocny strumień karchera pokazał wadę w pełnej krasie.

Gnida, która mi wklejała szybę w zeszłym roku powinna zostać powieszona za jaja.

A nie mówiłem ;) ?

Najważniejsze, że zlolkalizowane.