PDA

Zobacz pełną wersję : [D14A4] Włączający się alarm po zamknięciu auta

baczo19
08-06-13, 19:46
Witam, z góry przepraszam za brak posta wstępnego w którym się nie przedstawiłem, otóż.. dziś wymieniałem podświetlenie nawiewu na LED-y, a wczoraj podświetlenie nóg.. Gdy wszystko poskładałem i wyszedłem z auta, nacisnąłem na pilocie zamknięcie i pojawił się następujący problem, centralny zamyka zamki, alarm pika 2 razy, a po około 3 sekundach pika trzy i włącza się alarm. Nie wiem w czym problem, czy może być to spowodowane niepodłączoną wtyczką ? Czy trzeba go zresetować ? Zaznaczam iż akumulatora nie odłączałem, dlatego nie wiem czym może to być spowodowane. Z góry dziękuje i pozdrawiam.

IksDe
12-06-13, 18:29
Czujnik pod maska, czukniki otwarcia / zamkniecia drzwi (chyba ze hondy maja juz Can'a bo nie wiem nawet) jak analog to jeden z przewodow od ktoregos czujnika otwarcia zamkniecia (pod maska w bagazniku i w drzwiach) musiales uszkodzic czy cos, najczesciej 3 pikniecia wlasnie oznaczaja ze ktorys z w/w elementow jest ,,niedomkniety''(ale tez zalezy od alarmu, ale firmowki to praktycznie wszystkie) czyli najczesciej czunik walniety lub cos z przewodem.