Zobacz pełną wersję : Sprezyny
Witam
Mam problem, bo nie wiem co wybrać, a mam nadzieje ze mi doradzicie co będzie najlepszym wyjściem. Mianowicie chce obniżyć zawieszenie i mam 3 opcje do wyboru:
1) sprężyny MTS
2) sprężyny Jamex
3) sprężyny coilover (do nich nie jestem jakoś przekonany)
Co jest najlepsze jakościowo i wytrzyma najdłużej?
Myślałem jeszcze o eibach'ach bo niby markowe (przynajmniej bardziej mi znane)
Ja bym ustawil w takiej kolejnosci - Eibach, jamex,mts, coilover precz :D
wrzuć mts v3, spręzyny z amortyzatorami.
Siemka,
W niedługim czasie chcę trochę posadzić swojego żółtka na samych springach co polecacie?
Chciałbym około 40-50mm aby dało się jeździć na codzień :)
1. Eibach (używany)
2. Jamex (nowy)
3. MTS (nowy)
4. FK (nowy)
aby dało się jeździć na codzień
Zdecydowanie polecam Eibachy. Komfort pozostał jak na serii, a samochód już się tak nie przechyla na boki podczas pokonywania szybszych łuków. Wiadomo - do jazdy stricte sportowej i na tor się to nie nadaje, ale do normalnej jazdy po drogach publicznych jest naprawdę OK:)
Ja mam te springi na OEM amortyzatorach i nie odczułem też żadnych skutków ubocznych o których idzie przeczytać na forum. Być może dlatego, że założyłem amortyzatory w bardzo dobrym stanie (minimum 70% skuteczności na seryjnej sprężynie) i nie mam żadnych ping pongów i innych dziwnych zachowań:)
Vogtland!
http://www.vogtlandpolska.pl/civic-gen6/846-honda-civic-typ-ej6-8-9-ek-1-3-4-do-118-kw.html
W MTS się nie ubieraj bo są linearne, a jeżeli chodzi o Jamex to tylko oryginalny produkowany w Holandii a nie ten w PL.