PDA

Zobacz pełną wersję : Del Sol - demontaz blotnika tyl / pytanie

Seba27
07-06-13, 00:34
Dzis zdarlem stickerbomba i sie zalamalem. Olazalo sie ze moj tylny blotnik to "reczna robota"
Musze wyciac cala cwiare z drugiej budy bo z tego nie ma co latac...

Nie moge jednak w zaden delikatny sposob sciagnac tych plastikow po bokach z tylu. Zauwazylem ze przy zawiasach klapy jest wkret i jakis dziwny klips ktorego za cholere nie umialem wyjac. Probowalem tez ten plastik podwazac delikatnie podkladajac srubokret pod uszczelke ale dziwnie zie wyginal a nie chce tego polamac. Ktos mial podobny klopot albo udzieli wskazowki jak to zdemontowac w 1 kawalku?

Chodzi o te plastiki co ida od dachu w dol do klapy - taka ludeczka

Z gory dzieki :)

Saiti
07-06-13, 00:55
o którym mówisz? to wychodzące od dywanu? musisz wyjąć segment ze schowkami i tam masz śruby. Potem tylko spinki. Nie zrobię Ci teraz foty, ale rozbierałem kilka dni temu wnętrze.

Chodzi o te plastiki co ida od dachu w dol do klapy - taka ludeczka

A te na górze gdzie przechodzi pas chyba też mają pod tą częścią dwie śrubki albo i nie - rwij pan, jak coś, to Ci shandluję całe :P

Seba27
07-06-13, 12:22
http://allegro.pl/honda-cr-x-crx-1-6-del-sol-listwa-nakladka-lewa-i3239580389.html

O taki szicie mowie... :/ cos nie idzie ;]

Tez mam drugi komplet na drugim aucie ale drugi komplet tez musze zdjac w calosci zeby byl na zapas a widac jestem za glupi :/

Rrrrwe a tylko slysze jak plastik strzela :(

Arturvf500
07-06-13, 15:01
bo to się odkreca;) w bagazniku od spodu i pod blenda 3go stopu masz wkrety

Seba27
07-06-13, 15:37
........musze przestac palic i robic......

bo nie wpadlem na to by popatrzec od spodu ;]

ehhhhh / dzieki !