Zobacz pełną wersję : kontrolka inspekcji - nowy :)
cichy-w-wa
13-01-08, 20:38
witam wszystkich. od dłuższego czasu czytam ale dopiwero teraz się odzywam :)
mam pytanie, czy ktoś wie jak ręcznie (jeżeli się da) zresetować kontrolkę inspekcji z Hani Coupe z 2005 roku? Wersja US.
z góry dziękuję za pomoc
cichy
hehe :) mialem ten sam problem - *****iutki maint req'd :/ Ja pojechalem do ASO i mi za darmo to skasowali. Niestety za szybko to robil koles, widzialem, ze zakrecil kluczykiem i dotknal regulacji natezenia podswietlenia zegarow i po krzyku. Na pewno wiec da sie to zrobic recznie bez zadnego sprzetu.
aaa, i zmien sobie opis auta - masz d17a2 - jezeli masz vtec'a. D17A9 to oznaczenie silnika na europe.
cichy-w-wa
14-01-08, 12:43
dziękuję :) może ktoś będzie miał pomysł
a tak przy okazji... mam wrażenie, że kiedyś mineliśmy się na drodze z olszytyna do mrągowa... przy takich duuuużych wykopkach na całej drodze :) sam początke października... mam rację?
pewnie tak, czesto tam jezdzilem w pazdzierniku, poza tym w warm-maz jeszcze nie widzialem takiej hani jak moja :)
Podjedz do ASO, oczaruja sie Twoim samochodem i tez Ci to za free zrobia. A jak nie beda chcieli(bo wawie tak moga miec), to niedlugo znowu bedzie kampania servisowa i wtedy juz na pewno zrobia za free.
cichy-w-wa
14-01-08, 12:53
znalazłem na stronie http://www.tundrasolutions.com/forums/1gen-tundra/51950-maint-req-d-indicator/ cosik takiego :)
to reset the light:
have the display on ODO.
remove key from ignition
put key in ignition
hold down "reset" button
Turn ignition "on" but do not start engine
wait until all "0000000" are displayed
Let go of button.
i jeszcze jedna wersję na innej stronce
Push and hold the trip button
Turn key to accessory position, when the gauges light up
Wait about ten seconds until the MRL goes out.
Turn off key
zaraz sprawdzę czy zadziała :)
Działa.. mamy sposób na kasowanie kontrolki przeglądu :D
mnie juz nie dotyczy, zmienilem licznik na europe :) Ale super, ze znalazles :) Moze sie przydac ten temat, bo na pewno beda o to pytania..