Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : d13b2 Problem z odpaleniem jak silnik jest ciepły

m@c
13-01-08, 15:58
Witam. Mam mały problem, a mianowicie jak silnik w mojej hondzie jest zimny to pali bez problemu ale jak jest rozgrzany, to sie kręci i kręci i nie chce odpalić. Dopiero za którymś razem odpala. Poza tym spalanie wydaje mi się, że jest trochę za wysokie bo około 10l/100km. Czy to coś z zaworami? Spotkał się już może ktoś z takim problemem?

patyk_lks
13-01-08, 17:21
Jeżeli nie regulowałeś to na pewno wyreguluj. Może być to jeden z powodow tak wysokiego spalanie jak na Twoj silnik. Moj tyle łyka:)

Grzesiek(H)
13-01-08, 17:28
Co do odpalania to moze być to wina przekażnika pompy paliwa było na forum duzo razy musisz przelutować zimne luty U mnie pomogło.
pozdro :)

jogal
13-01-08, 18:11
Ustaw zawory i zapłon, żadnego przekaźnika w d13 nie ma. Przed każdym odpalaniem auta wciśnij gaz do podłogi i puść, nastepnie odpalaj bez gazu, powinien odrazu odpalić.

Lcfr
13-01-08, 18:25
Co do odpalania to moze być to wina przekażnika pompy paliwa było na forum duzo razy musisz przelutować zimne luty U mnie pomogło.
pozdro :)
wszystko ok tylko, że d13b2 nie ma tego przekaźnika...

mozes
14-01-08, 08:28
Ja miałem podobnie tyle, że w D15B2 i była to wina cewki zapłonowej jak się rozgrzała to dopóki silnik chodził to było w miarę ok że można było jechać ale jak tylko go wyłączyłem to 2 godzinny postój aż cewka wystygła.

m@c
19-01-08, 02:07
Dziękuję wszystkim za rady. Faktycznie jak przed odpaleniem wcisnę pedał gazu, to szybciej odpala. Już jestem umówiony na regulację zaworów i zapłonu, więc zobaczymy, może spalanie spadnie...

marcin EZG
19-01-08, 10:39
to normalne ze w D13 ze trzeba nacisnac pedal gazu,wtedy pali od kopa.Kwestia przyzwyczajenia.
Nieraz odruchowo naciskam pedal gazu w innych autach heh:)