Zobacz pełną wersję : obnizone zawieszeniei tłuczenie z tyłu?
Witam
mam problem z tylnim zawieszenie cos tłucze na dołkach wyglodało mi to na poduszki amortyzatorów ale ostatnio wymieniłem nowe amory KYB wraz z górnym kompletem poduch i tłuczenie nie ustało jedyniem moze troche zmalało. Mam krótsze sprezyny chyba -35/30 na normalnych springach nie miałe tego problemu. Co moze byc przyczyna takiego głuchego tłuczenia bo mi skończyły sie juz pomysły a strasznie mnie to drażni
moze wahacz wali w wydech ?
moze cukierki sie rozlecialy po dostaniu gleby ?
nikt nie jest cudotworka i przez forum nie zdiagnozuje Ci problemu
spychu jak cuksy się kończą to bardziej skrzypią niż walą pewnie nie ma tulejek w wahaczu poprzecznym a tym bardziej po amorem wyjebało :P ale najlepsza opcja to na warsztat albo za 20-30 na stacje diagnostyczną na ścieżkę zawiechy i wiesz wszystko dokładanie co jak gdzie a przez forum to jak spychu piszę możesz robić wszystkie tulejki bo nikt nie jest w stanie powiedzieć nic Ci.
to napisze tak zawieszenie było sprawdzane i nic nie pokazało co tłucze na warsztacie gdy kupiłem auto było juz zglebione i tłukło od samego poczatku założyłem przez jakis czas normalne sprezyny na tył i była cisza ale głupio to wyglada jak dupa w górze a przód siedzi teraz załozyłem na nowe amory krótkie sprezyny i problem dalej sie pojawił
Może wydech sie tłucze, może graty w bagażniku, może jakaś tulejka...
Tapatalk
wydech odpada graty tez bo wyjełem wszytko z bagaznika tłucze z dwuch stron to jest własnie dziwne bo nie mysle ze nagle tulejki w jednym czasie poszła by z dwuch stron jednoczesnie zreszta były sprawdzane. amory wymienione górne mocowanie tez czy mozliwe ze sprezyny tak tłucze??
moze opona o nadkole ci wali na dolkach jak masz obnizone
nie obnizone jest tylko jakies -3cm i nie ma róznicy czy jade sam czy obciozony
wez silnego znajomego postaw mu piwo. Jak juz skonsumujecie trunek popros go aby zaczal bujac autem i naciskac na tyl samochodu- tak aby zawias zaczal pracowac. Ty sie schyl i nasluchuj, poloz sie na ziemi i looknij pod auto .moze w ten sposob uda Ci sie zdiagnozowac co to. Raczej jest nie mozliwe aby zwoj sprezyny uderzal o sasiedni, problem lezy albo w tulejkach metalowo gumowych albo w samym amortyzatorze
Czy stukanie ma dźwięk metaliczny? Załóż na tył normalne felgi 14 jeśli masz i sprawdź czy nadal tłucze. Mam także obniżone auto i u mnie za szerokie felgi haczyły o wahacze przez co miałem do wymiany tuleje także lepiej się pośpiesz. Napisz też jakie masz felgi i ET.
Dzwieki nie sam metaliczne raczej takie głuche ciezko to nazwac, przy bujaniu raczej nie słychac na szarpakach tez nic nie było słychac na zimówkach mam to samo nie mozliwe ze to z amortyzatorów bo sa nowe. W nastepnym tygodniu dam do mechanika mam nadzieje ze nie wymieni mi połowe zawieszenia a dalej bedzie tłuc. a jak nie to zostaje wywalenie gleby dac normalne sprezyny i spokój
wodzio12321
11-06-13, 11:40
I jak z problemem poradziłeś sobie juz ? Stawiałbym na duze cukierki, ale mówisz, ze na stacji diagnostycznej nic nie wykazalo. u siebie mam to samo z prawej strony, po zmianie amorów na twardsze, na wybojach słychać taki głuchy dziwek.
Miałem to samo w EJ9 po założeniu zawiasu KONI 1130, pisałem o tym gdzieś na forum. Do dzisiaj nie wiem co to był za dźwięk, ale porównałbym to do pustego plastikowego pojemnika, latającego luźno po bagażniku, z tym że bardziej stłumiony. U mnie też były wymienione tulejki, wahacze, gumy itd i nic. Stawiałbym na amortyzator.