Zobacz pełną wersję : Jakie FELGI???
Witam wszystkich klubowiczów :) od kilku miesiecy jestem włascicielem hondy civic 3d 93r z silniczkiem 1.5 w wersji USA :d mam problem z doborem własciwego rozmiaru felg i opon. zastanawiam sie czy włozyc 15" czy 16" i jakie do tego dobrac oponki 195/50/16 wejda na felgach 16"? Jesli ktos eksperymentował tobardzo prosze o pomoc :cry: spotkałem kiedys kolesia tez z civicem mowił ze miał felgi 16" ale zmienił na 15" bo na tamtych kiepsko sie jezdziło chodzi konkretnie ze zawieszenie waliło jak sie jezdziło po naszych polskich drogach :D Potrzebuje wiedziec jakie felgi najładniej wygladaja na tym samochodziku nie zmieniajac zawieszenia pozdrooo..
czekam na odp. :D
dosyc juz niejestem mily skonczylo sie OSTRZEZENIE
i uzywaj opcji szukajjjjjjjjjjjjjjjj
ee nie ma e czytaj regulamin i uzywaj opcji szukaj a bedziesz wszystko wiedzial jezlei masz 16 a szerokosc 7" to wejdzie 195/45/16 ale ladniej wygladaja 205/45/16 zadne inne z wiekszym profilem nie wejda tylko 45 na 16" na 15" 195/50/15
obejrzyj dzial nasze hondy i bedziesz wiedzial troche
pozdro
hehe u siebie nie mam wspomagania jak bym załozył oponki 205 na felesie 16" to ciezko by sie kreciło :D chyba zostane przy opcji 195/50/15
195 a 205 i tak na postoju będziesz miał problem z kręceniem... Tutaj raczej chodzi o średnicę felgi jak napisał Rikoo. A tak naprawdę o Twój sposób korzystania z auta i preferencje stylistyczne.
Jeszcze jedno, uzupełnij proszę profil, a drugie - witamy się tutaj (http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=40)
PS. Zmień temat na: "jakie felgi do 3 drzwiowej 5 generacji" - może ktoś następny jak użyje szukaj to prędzej znajdzie.
no wlasnie siedze w usa i znalazlem fajne felaszki tylko tez sie motam jaka srednice '15 czy '16. Jak dotad jezdzilem na '14 i nie bylo problemu ale wlasnie tak najbardziej przymierzam sie do '16 i chcialbym wiedziec czy na serio odbije sie to na komforcie jazdy biorac pod uwage polskie drogi? Chodzi mi o przenoszenie sie wstrzasow z kol. Z zawieszeniem nic nie bylo robione. 5D hatchback z 96 roku
:roll: :roll: :roll:
ps. tutaj to bez kitu jest raj dla zajaranych tuningiem(szczescie, ze az tak bardzo nie jestem bo nic hajsu bym nie przywiozl :D ), polecam wakacyjny wyjazd chocby work&travel w przypadku studentow :lol: :lol: :lol:
chcialbym wiedziec czy na serio odbije sie to na komforcie jazdy biorac pod uwage polskie drogi?
odbije się ale na tyle, że małe dziecko w foteliku można wozić bez strachu o jego zdrowie :D