PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z centralnym zamkiem.

Damiannn_1993
04-06-13, 21:11
Witam. Mam problem. Od pewnego czasu (jakiegoś tygodnia) drzwi od pasażera raz się otwierały a raz nie. Ale było to sporadyczne. Dzisiaj chciałem otworzyć auto ale drzwi od pasażera nie otwierały się. Próbowałem kilka razy ale nic. Słychać było że siłownik próbuje otworzyć ale jak by go coś blokowało. Otwarłem więc ręcznie bez żadnego oporu i chciałem zamknąć z pilota ale też nie mogłem. Siłownik cały czas było słychać. Rozebrałem całe drzwi. Nasmarowałem wszystko ale dalej nic. Zauważyłem tylko, że siłownik robi bardzo krótki ruch (czy przy otwieraniu czy przy zamykaniu). Tak jak by nie miał siły. Auto to civic ej6. Drzwi od kierowcy chodzą bez żadnego problemu. Co może być tego przyczyną? Siłownik siadł? Pozdrawiam ;)

rbkt666
04-06-13, 21:14
U mnie też były jaja z centralką, ale to gdzieś było zwarcie w sterowniku, albo w siłowniku kierowcy, bo innej opcji nie ma, zmieniłem centralkę i siłownik w drzwiach kierowcy i działate (a jeszcze na pilota!).

Wbijaj do mnie, mam jeden siłownik, ogarniemy :D

Maniek-1111
04-06-13, 21:31
ja miałem dokładnie taki sam problem rok temu, drzwi kierowcy się zamykały a pasażera nie :( też nie wiedziałem co robić i po prostu kupiłem nowy centralny zamek

piotreek23
05-06-13, 17:45
Siłownik wystarczy podmienić..u mnie też padł..i drzwi nie otwiera...

felootno
06-06-13, 22:43
ja mialem taki przypadek ze raz dzialala centralka,a raz nie.gdy robilem swap elek szyb okazalo sie ze kabl/wtyczka nie laczyła.sprawdz u siebie mniedzy dzwiami a buda...podotyka a druga osoba niech wciska centralke

piotreek23
06-06-13, 22:53
@ felootno
Bezpośrednio z akumulatora ;) było +12V podawane siłownik ani huhu :) czekam za nowym aż przyjdzie pocztą i wymiana.

Damiannn_1993
07-06-13, 10:56
Problem rozwiązany. Tak jak pisał kolega piotreek23 padł siłownik. Zamieniłem na inny jest wszystko dobrze. Napięcie też było mierzone i też pokazywało ok 12V. Dzięki za pomoc ;) Temat uważam za zamknięty.