Zobacz pełną wersję : mini me koszta
przewalkowalem to forum i kilka innych ale nie znalazlem info co do dokladnych kosztow swap gory z d15b2 na z6... koszty czesci to ok 1000zl
ale ile bedzie kosztowac robocizna???
sam nie mam dostepu do garazu i raczej nie czul bym sie na silach grzebania przy silniku
jeszcze jedno pytanko o koszty swapu skrzyni na d13
oszty czesci to ok 1000zl
to tanio te czesci zalatwiles.przewaznei jest to cena okolo 1500zl.robocizna roznie, od mechanika.ale ,mysle ze ze 400zl wliczajac elektronike.zresztra pytaj chlopakow z JHM, Romiego SSG
[ Dodano: Nie 13 Sty, 2008 ]
skrzynie mozna samemu zalozyc, zadna filozofia.tu akurat male koszta
Skrzynie nie zmieniaj, musiałbyś dorwać skrzynie od 1.3 z rocznika 95 żeby była różnica z twoją. Skrzynia d15b2 nie jest zła.
no wlasnie jak to jest dokladniej z ta skrzynia??? o ile jest krotsza ta z 1.3 ??? jakie predkosci na poszczegolnych biegach???
d13b2 i d15b2 i d16z6 maja takie same przelozenia. Roznica jest tylko w skrzynie d13b2 wychodzaca w 95r tam bylo krotsze przelozenie glowne.
przewalkowalem to forum i kilka innych ale nie znalazlem info co do dokladnych kosztow swap gory z d15b2 na z6... koszty czesci to ok 1000zl
ale ile bedzie kosztowac robocizna???
sam nie mam dostepu do garazu i raczej nie czul bym sie na silach grzebania przy silniku
Mnie czesci wyniosly 1350 bez kolektora wydechowego (glowica z przebiegiem ponad 100tys.) bo mialem juz zalozony sportowy jezeli uda Ci czesci zdobyc za 1000 to bedziesz mial na inne mody ;)
skrzynki nie musisz zmieniać-zrób tylko 3i4ke i będzie OK
a mini to kwestia tego jak "upatrzysz" sobie tanie graty
może być już za 600zł a może za 2000
robocizna to temat wysłania zapytań do emg/jhm/ssg i przekalkulowania (odległość/cena itd)
bo "normalni" mechanicy to średnio się orientują w tym zadnieniu
nawet chyba serwis nie ogarnie tematu ;)
sam dobry kompletny wydech od kolektora do końca z tłumikami to koszt 1000pln z robocizną albo i bez. nikt Ci nie powie jakie są dokładne koszta bo to zależy co sie robi, jak się robi i gdzie się robi.
sam dobry kompletny wydech od kolektora do końca z tłumikami to koszt 1000pln z robocizną albo i bez. nikt Ci nie powie jakie są dokładne koszta bo to zależy co sie robi, jak się robi i gdzie się robi.
wydechu i dolotu nie powinno liczyć bo to tak czy inaczej odrębne tuningi....
no wlasnie dolot i wydech to inna sprawa mni interesuje tylko robocizna za swap glowicy...
dzieki za namiary... niedlugo sie rozeznam
skrzynki nie musisz zmieniać-zrób tylko 3i4ke i będzie OK
a mini to kwestia tego jak "upatrzysz" sobie tanie graty
może być już za 600zł a może za 2000
robocizna to temat wysłania zapytań do emg/jhm/ssg i przekalkulowania (odległość/cena itd)
bo "normalni" mechanicy to średnio się orientują w tym zadnieniu
nawet chyba serwis nie ogarnie tematu ;)
Co do tej robocizny to ja robilem u zwyklego mechanika ktory zna sie na rzeczy i juz mam przelatane ponad 20 tys. i nic sie nie dzieje a wlasnie do serwisu raczej bym nie oddawal bo zaraz zaczna narzekac ze glowica do tego nadwozia niepasuje itd. ;)