Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Maglownica

Łukasz Honda
03-06-13, 22:58
Witam. Mam stuki przy skrecie kierownicą. Gdy jezdze po kamieniówce stuki sie pojawiaja. Gdy jade po asfalcie bez dziur nie ma stuków. Prawdopodobnie jest to maglownica, teraz kwestia czy inwestowac w nowa czy dac do regeneracji i gdzie. Jak mozecie to doradzcie.

woPo
04-06-13, 21:24
Masz przedlfta czy po? Bo jak przed to w polifcie była już mocniejsza, lepsza sprężynka przy ślizgu. I to da się naprawić, mi też lekko stukała ale w serwisie mi ogarnęli, rozlożyli, złożyli, wyregulowali i jest spokój.

Łukasz Honda
05-06-13, 14:38
nie wiem czy mam przed czy po, mam honde civic 1,7 ctdi 2002r. hatchback nie wiem czy moja maglownica jest elektryczna czy hydrauliczna nie ma zadnych wycieków, ale z miesiąca na miesiąc coraz głośniejsze są te stuki

woPo
05-06-13, 17:46
2002 tzn przedlit. Jak odpalasz auto to świeci Ci się kontrolka żółta EPS? jak tak, to masz elektryczne.

Łukasz Honda
05-06-13, 21:15
Czyli mam elektryczne :) więc co mi doradzisz z tymi stukami? regenerować czy kupić używaną? czy jeszcze jakaś inna opcja? :)

woPo
05-06-13, 23:00
Jak wspomniałem, ja przy okazji robót w aucie w ASO, napąknąlem i tym, podregulowali mi tzn, przesmarowali na nowo, skręcili odpowiednio i nie stuka :)

Kupisz używkę i nie wiesz jaki stan, to się nie opłaca. Lepiej IMO regenerować.

Łukasz Honda
06-06-13, 11:54
Sam mam dylemat. W Lesznie regeneracja kosztuje 750 zl i nie wiem co robic czy jechac do Hondy niech zobacza czy jak.

Ksieciunio
22-06-13, 21:28
O.o to strasznie drogo, za niewiele więcej masz już nową maglownice. Ja mam podobny problem :)

Fl0w
23-06-13, 15:18
kurde u mnie też stuka coś w zawieszeniu, mam przypuszczenia, że to właśnie maglownica, szczególnie stuki było słuchać w zime(niskie temp.) na większych dziurach, na wiosnę trochę zmalały, a obecnie napierdziela dosyć mocno, przy jeździe po kamieniach (Narutowicza), jak mogę sprawdzić czy to maglownica, bez wizyty u mechaniora? :D

owsikk
23-06-13, 15:49
Panowie, tutaj macie cały wątek dokładnie opisany przez jednego z naszych kolegów
http://www.ep-klub-forum.pl/viewtopic.php?t=659