Zobacz pełną wersję : Pompa sprzęgła czy wysprzęglik?
Witajcie ostatnio zaczęło mi dziwnie pracować sprzęgło, postanowiłem je odpowietrzyć, no i standardowa procedura pompowanie sprzęgłem po czym w podłogę i wykręcanie odpowietrznika na wysprzęgliku, jakie było moje zdziwienie jak wykręciłem cały odpowietrznik a tam nic nie leci, ani powietrze ani płyn...:0, płyn jest w zbiorniku chociaż jest bardzo brudny i wodnisty, no nic zakręciłem odpowietrznik i znowu pompowanie i w podłogę wykręcam i znowu nic... więc pytanie co bardziej obstawiacie pompa czy wysprzęglik a może to i to?
wlooczykij
03-06-13, 13:32
A może odpowietrznik po prostu?
Odpowietrznik jest w stanie idealnym, z gumeczką wszystko z nim ok, zresztą tak jak mówię wykręciłem go całego z wysprzęglika i to też nic nie dało
miałem to samo po wymianie pompki przy pedale sprzęgła, ale wystarczy pompowanie klika razy sprzęgła przy odkręconym całkowicie odpowietrzniku i jak zacznie lecieć płyn to wtedy zakręcasz i zaczynasz odpowietrzanie
Tak mówisz? no dobra to jest już jakieś info dzisiaj tak spróbuję... dam znać
No dobra odpowietrznik odkręcony pompowałem z 15 min. i du.. nic nie idzie, ale najlepsze jest to że wysprzęglik dział bo przez gumę ściskając czuję, że pracuje, ale płynu nie ma....
http://www.centrumsprzegla.com/artykuly/pompa-sprzegla-a-wysprzeglik-roznice,23/
może to pomoże na przyszłość
Witajcie ostatnio zaczęło mi dziwnie pracować sprzęgło, postanowiłem je odpowietrzyć, no i standardowa procedura pompowanie sprzęgłem po czym w podłogę i wykręcanie odpowietrznika na wysprzęgliku, jakie było moje zdziwienie jak wykręciłem cały odpowietrznik a tam nic nie leci, ani powietrze ani płyn...:0, płyn jest w zbiorniku chociaż jest bardzo brudny i wodnisty, no nic zakręciłem odpowietrznik i znowu pompowanie i w podłogę wykręcam i znowu nic... więc pytanie co bardziej obstawiacie pompa czy wysprzęglik a może to i to?
Skoro odkręciłeś odpowietrznik na wysprzęgliku i nie poleciał płyn po pompowaniu pompką tzn. że pompka nie podaje dalej płynu do wysprzęglika ,jak odkręcisz ten sztywny przewód (tylko ostrożnie przy dokręcaniu z powrotem;)na pompce ten którym powinien iść płyn do wysprzęglika i popompujesz to powinien walić płyn . Zapewne nie będzie to wtedy wiadomo,że pompka