PDA

Zobacz pełną wersję : HELP Mam problem chyba z pompą paliwa ale nie wiem pomocy

Ceezar
11-01-08, 19:22
Mam hondę civic rocznik '90 nr nadwozia EC 83 silnik 1,3 16V D13b2
miesiąc temu odpaliłem a po około 3 min mi zgasł i nie chciał odpalić myślałem że może zalałem i zostawiłem następnego dnia już nie odpalił zaciągnąłem więc do mechanika bo myślałem że to pompa poszła po tyg odebrałem ale powiedzieli mi że pompa wpożądku i wymienili mi tylko przewody paliwowe spoko jeździła. dwa tyg temu znów nie chciała odpali a wzasadzie odpalała ale zaraz gasła odkryłem że w zbiorniku paliwa tworzy się spore podciśnienie odpowietrznik przeczyściłem nawet kortek lekko przewierciłem:) i problem myślałem że usunąłem dziś odpaliłem przejechałem na stacjhę benzynową potem do sklepu i dupa znów nie pali nawet nie słyszę że przy uruchamianiu stacujki pompa zaczyna działać. POMOCY czy to może być pompa że ona raz działa raz nie?

Pozdrawiam Ceezar

skolopendra
12-01-08, 07:42
odkryłem że w zbiorniku paliwa tworzy się spore podciśnienie odpowietrznik przeczyściłem nawet kortek lekko przewierciłem:)

to chyba trochę zepsułeś :bicie:

hondy mają specjalny układ który tworzy podciśnienie w baku .tak ma być

Ceezar
12-01-08, 16:13
dobra zaklepi się lub wstawi inny korek:P ale przed przewierceniem miałem te same obiawy więc zastanawiam się co to może być bo już nie wiem sam co mam wymienic?

eVok
12-01-08, 16:26
czy u Ciebie jest elektryczna pompa paliwa?może coś z przekaźnikiem pompy,prze lutować trzeba czy coś.poszukaj na forum o przekaźniku

Ceezar
12-01-08, 20:40
mam mechaniczną pompę paliwa nie wiem może się zapchała ale chodzi mi raczej o to czy takie właśnie objawy co u mnie mogą być przez pompę? czy może przez co innego.

eVok
12-01-08, 21:11
to nie wiem :/ może coś z zapłonem?sprawdź kopułkę,kable,palec,świece nowe daj...nie wiem co jeszcze