Zobacz pełną wersję : Brak mocy
Silnik d16y7, zmienione kolektory na te do d16z6, przelot 2", oleju auto nie bierze,silnik po remocie na oborty wkręca się równo, ale brakuje zdecydowanie mocy,Dodam jeszcze że zmierzyłem kompresje i na kązdym cylindrze wyszło 11.5.Co może być przyczyną?
Sprawdź może ustawienie rozrządu.
a po czym wnoiskujesz ze brakuje mocy? jakies pomiary byly?
co prawda na hamowni nie byłem , opieram sie na odczuciach z jazdy bądź wynikiem auta na streecie z honda która ma moc 99.2KM, wiem ze dochodza takie rzeczy jak starat zmiana biegów i wogóle, ale dostaje około 3-3.5 długości i poza tym jak wcisne gaz to auto się rozpędza jakby chciało a nie mogło :/
moze po prostu zbyt wiele sie spodziewales po tych modach... a qupeta do tego jest stosunkowo ciezka... hamownia prawde powie :hinczyk:
Nie no ja wiem ze coupe waży, ale w serii mam więcej niż ta hanka co ma 99.2 i dodam że to też VI gen, no nic dzięki i jade na hamownie, wrzuce wkykres i może wtedy będzie jaśniej
skolopendra
11-01-08, 17:19
wrzuce wkykres i może wtedy będzie jaśniej
to najlepsze wyjście
odczucia bywają bardzo mylące ,w każda stronę
moze po prostu zbyt wiele sie spodziewales po tych modach... a qupeta do tego jest stosunkowo ciezka
jak auto bylo w warszawie to mialo 114 koni i robilo wysokie 8 sec od 0-60mil na kolach 16'
wiec jest cos nie tak
jak zwykle to rozrząd i nic innego,sprawdz czy napewno nie jest przestawiony, miałem tak samo niby wszystko ok rozpędzał się płynnie ale brakowało mu 25 NM i 15HP.