Zobacz pełną wersję : d16y7 zamiast d15b7 ?
A więc tak planujemy z kumplem wsadzić ten silnik do ejtki. Wszystkie graty typu skrzynia, ssak, wtryski mam z d15b7 i zastanawiam się czy jak kupie kompa,wiązkę i słupek to to wystarczy ? Czy bd mocniejsza rzeźba ? I czy występują jeszcze jakieś problemy związane z elektryką, typu brak poduszek itp itd ?
d15b7 jest na obd1 a y7 inne wiec mozesz wsadzic skrzynie i slupek z y7 a osprzet z b7 i kompa wystroic i powinno jezdzic
Po prostu podmień sam słupek a ssak najlepiej z vtec, lepszy...
d15b7 jest na obd1 a y7 inne wiec mozesz wsadzic skrzynie i slupek z y7 a osprzet z b7 i kompa wystroic i powinno jezdzic
Skrzynie i słupek ? A skrzynia z d15b7 nie podejdzie ? Czyli wiązka pasuje z b7 ?
Michalll_1991
02-06-13, 14:45
sam słupek , skrzynia twoja zostaje bo jest lepsza (krótsza)
sam słupek , skrzynia twoja zostaje bo jest lepsza (krótsza)
no dobra a jak jest z tą elektryką... Gadałem z mechanikiem i ogólnie stwierdził że aby to latało to wiązka na obd2 i komp z y7. Z tego co mi się kiedyś o uszy obiło to aparat zapłonowy podejdzie z b7.
nie zmieniaj wiazki na obd2. Zrob jak pisza wczesniiej chlopaki. Wsadz sam slupek z d16y7 a reszta zostaje z b7.
bedziesz miec obd1 z b7 i to juz plus mechanik sie nie zna ;)
a nie wiecie może ile orientacyjnie gdzieś wyjdzie przeróbka p06 ?
Michalll_1991
02-06-13, 23:55
pod mapy ? 130, ale warto za jednym razem ogarnac vteca , jakies grosze trzeba dopłacic a nie musisz znowu wysylac kompa :P
btw. dlaczego nie chcesz tego robic sam ? smiesznie prosty zabieg plus gratis frajda ze zrobienia samemu i hajs w kieszeni :P
ale kolega nie bedzie miec chyba vtec
Michalll_1991
03-06-13, 20:33
na przyszłość bo razem śmiesznie tanio wychodzi ;)
Nie no chodzi mi o to aby to śmigało. Za jakiś czas wpadnie czapka z z6 i jakiś ostry wałeczek a jak mocy by zabrakło to może coś więcej. :P Więc V na razie nie będzie :P
A jeśli prosta sprawa jest z tą przeróbką kompa to sam będę to robił :)