Zobacz pełną wersję : nie moge normalnie otwierac kluczieime drzwi..
Problem jest taki,
Wkladajc kluczyk od storny pasazera spokojnie i bez ceregieli otwieram drzwi ale kiedy juz chce zrobic to normalnie i chce otworzyc drzwi od storny ierowcy to musze celowqac kluczykiem zeby trafic w odpowiedani glebokosc zamka i wtedy, z oporem sie dopiero zamek otwiera. Boje sie ze kiedys zlamie kluczyczk bo juz kilka razy mi sie wygial..:/:/
Z czym moze byc zwiazny ten problem???
Jeszcze jedna sprawa zasieg mojego pilota od alarmu jest strasznei maly tzn. czasami lapie z ok 5-6 m a czasmi to musze do drzwi pilota przykkladac zeby sie alarm rozbroil, da sie cos z tym zrobic?? Bateryjki w pilocie wyminilem ;)
skolopendra
11-01-08, 13:38
Z czym moze byc zwiazny ten problem???
zapewne wkładka zamka jest już mocno wyeksploatowana
czasami lapie z ok 5-6 m a czasmi to musze do drzwi pilota
było niedawno ................. :szukaj:
zapewne wkładka zamka jest już mocno wyeksploatowana
ok i co mam zrobic z ta wkaldka?? Kupic nowa??? MOze da sie ta naprawic??
Czy jest mozliwosc polaczenia alarmu z centralnym zamkiem tak aby rozbrajajc alarm otwierac samochod???
Jedziesz do kolesia ktory dorabia wkładki i po kłopocie.
stivenh napisał/a:
czasami lapie z ok 5-6 m a czasmi to musze do drzwi pilota
było niedawno ................. :szukaj:
no i nie znalalzem
skolopendra
11-01-08, 17:28
Czy jest mozliwosc polaczenia alarmu z centralnym zamkiem tak aby rozbrajajc alarm otwierac samochod???
jest taka możliwość
a wkładkę możesz oddać do naprawy,lub wymienić na nową
OK teraz jak to zrobic :d ?? Bawic sie z tym samemu czy lepiej to do elektryka oddac??
WITAM.PO ROZłADOWANIU AKUMULATORA śWIECI MI SIę SRS.MOżE KTOś MI PODPOWIE ILE BEDZIE KOSZTOWAłO SKASOWANIE TEGO BłEDU.
marhyl, nie rób OT. Poszukaj o procedurze kasowania.
skolopendra
11-01-08, 19:23
Bawic sie z tym samemu czy lepiej to do elektryka oddac??
lepiej oddaj komuś :d
KTOś MI PODPOWIE ILE BEDZIE KOSZTOWAłO SKASOWANIE TEGO BłEDU.
nic zrób to sobie sam ;)
np .tak
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=36162&highlight=srs
i nie krzycz :agent:
Witam,
Podbijam temat. Czeka mnie wymiana/naprawa wkładki od strony kierowcy. Czy możecie podać godny zaufania warsztat/ślusarza w Warszawie/Łodzi/Piotrkowie.
Z góry dziękuję i pozdrawiam,
Dzeus.
Cześć,
ja też się dołączam, ktoś próbował się włamać i mam wkładkę do wymiany, gdzie to zrobić w Warszawie.
Pozdrawiam
Jasiek
@dzeus - jak przywieziesz wkładkę (ew. komplet wkładek), to mogę Ci ją wymienić.