PDA

Zobacz pełną wersję : Hania gaśnie

kozik555
11-01-08, 09:13
Wiam wszystkich dzisiaj jade sobie a tu nagle silnik sam z siebie zgasł tak jak by odcieło paliwo próbuje odplaic a on nie odpala to znaczy przekrecam kluczyk i widze ze juz tak jak by załapał i odpuszczam kluczyk a on momentalnie gasnie i tak kilka razy az za którymś odpalił ale po dodaniu gazu gaśnie za chwile znowu odpalił obroty zaczeły falowac zaswiecił sie chcek i jakoś dojechałem do domu wolne obroty był na poziomie 1500 na rozgrzanym silniku zrobiłem samodkagnostyke pokazała kod błędu nr 3 czyli o ile wiem to map sensor za chwile odpalam silnik i pali dobrze check nie sieci po przejaechaniu sie nic sie nie dzieje chcek nie świeci po paru godzinach zpalam jest ok jade jade i to samo silnk sam z siebie zgasł po kilku kreceniach znów zapalił sie check i jakos znowó dojechałem kurde tak nie da sie jezdzic pomórzcie jak to naprawic z góry dzieki.

skolopendra
11-01-08, 17:34
kod błędu nr 3 czyli o ile wiem to map sensor za chwile

sprawdź kostkę na sensorze
filtr paliwa
przekaźnik pompy
kable,świece itp

jacek_bp
11-01-08, 21:59
Mam wrazenie ze to przekaznik paliwa. czasem wystarczy go przelutowac, pojawiaja sie "zimne luty". Poopraw wszystkie miejsca lutwnicze i zobacz czy pomoglo. Mam nadzieje ze wiesz gdzie go szukac.

marcin_mlody
12-01-08, 17:53
No właśnie mam taki sam problem ;/ Po jakimś czasie jak postoi to odpala odrazu, a potem stojąc pod światłami gaśnie... Gdzie szukać tego przekaźnika od pompy paliwa ? Tylko że jest to d13b2...

kozik555
12-01-08, 18:26
Przekaznik raczej dobry pompka ciągnie paliwo jak przekrece kluczyk i po chwili sie wyłacza i ceyknie mi tak pod schowkiem pasazera gasnie razem z check engine jak auto zgasnie i nie chce zapalic to jak odłącze kostke od mam sensora to zapala ok obroty sie zwiekszą i zaswicie chcek i chodzi wolne obroty na swiecącym chceku trzymają sie na 1500obr i tak stoją naet jak jest zagrzane ja knie swieci to jest 700 800 obr.

jacek_bp
12-01-08, 18:59
Przekaznik raczej dobry pompka ciągnie paliwo jak przekrece kluczyk i po chwili sie wyłacza i ceyknie mi tak pod schowkiem pasazera gasnie razem z check engine jak auto zgasnie i nie chce zapalic to jak odłącze kostke od mam sensora to zapala ok obroty sie zwiekszą i zaswicie chcek i chodzi wolne obroty na swiecącym chceku trzymają sie na 1500obr i tak stoją naet jak jest zagrzane ja knie swieci to jest 700 800 obr.
A jak jest cieply tez przekaznik dziala za kazdym razem?

C do D13B2 to wydaje mi sie ze masz pompe mechaniczna wiec przekaznika chyba mial nie bedziesz. Nie znam sie na D13B2, ale gdzies na forum o tym juz czytalem. Poszukaj.

kozik555
12-01-08, 20:05
A jak jest cieply tez przekaznik dziala za kazdym razem?

Jak najbardziej

A tym bardziej ze jak odłącze kostke od map sensora zapale zaswieci sie chcek i auto bedzie chodziło nie zgaśnie wiec przekaznik dobry filtr paliwa tez bo i by na zapalonym cheku by gasło a nie gasnie.

Jak sie zagrzeje po odłączeniu kostki silnik gaśnie :)