Zobacz pełną wersję : Hania gaśnie
Wiam wszystkich dzisiaj jade sobie a tu nagle silnik sam z siebie zgasł tak jak by odcieło paliwo próbuje odplaic a on nie odpala to znaczy przekrecam kluczyk i widze ze juz tak jak by załapał i odpuszczam kluczyk a on momentalnie gasnie i tak kilka razy az za którymś odpalił ale po dodaniu gazu gaśnie za chwile znowu odpalił obroty zaczeły falowac zaswiecił sie chcek i jakoś dojechałem do domu wolne obroty był na poziomie 1500 na rozgrzanym silniku zrobiłem samodkagnostyke pokazała kod błędu nr 3 czyli o ile wiem to map sensor za chwile odpalam silnik i pali dobrze check nie sieci po przejaechaniu sie nic sie nie dzieje chcek nie świeci po paru godzinach zpalam jest ok jade jade i to samo silnk sam z siebie zgasł po kilku kreceniach znów zapalił sie check i jakos znowó dojechałem kurde tak nie da sie jezdzic pomórzcie jak to naprawic z góry dzieki.
skolopendra
11-01-08, 17:34
kod błędu nr 3 czyli o ile wiem to map sensor za chwile
sprawdź kostkę na sensorze
filtr paliwa
przekaźnik pompy
kable,świece itp
Mam wrazenie ze to przekaznik paliwa. czasem wystarczy go przelutowac, pojawiaja sie "zimne luty". Poopraw wszystkie miejsca lutwnicze i zobacz czy pomoglo. Mam nadzieje ze wiesz gdzie go szukac.
marcin_mlody
12-01-08, 17:53
No właśnie mam taki sam problem ;/ Po jakimś czasie jak postoi to odpala odrazu, a potem stojąc pod światłami gaśnie... Gdzie szukać tego przekaźnika od pompy paliwa ? Tylko że jest to d13b2...
Przekaznik raczej dobry pompka ciągnie paliwo jak przekrece kluczyk i po chwili sie wyłacza i ceyknie mi tak pod schowkiem pasazera gasnie razem z check engine jak auto zgasnie i nie chce zapalic to jak odłącze kostke od mam sensora to zapala ok obroty sie zwiekszą i zaswicie chcek i chodzi wolne obroty na swiecącym chceku trzymają sie na 1500obr i tak stoją naet jak jest zagrzane ja knie swieci to jest 700 800 obr.
Przekaznik raczej dobry pompka ciągnie paliwo jak przekrece kluczyk i po chwili sie wyłacza i ceyknie mi tak pod schowkiem pasazera gasnie razem z check engine jak auto zgasnie i nie chce zapalic to jak odłącze kostke od mam sensora to zapala ok obroty sie zwiekszą i zaswicie chcek i chodzi wolne obroty na swiecącym chceku trzymają sie na 1500obr i tak stoją naet jak jest zagrzane ja knie swieci to jest 700 800 obr.
A jak jest cieply tez przekaznik dziala za kazdym razem?
C do D13B2 to wydaje mi sie ze masz pompe mechaniczna wiec przekaznika chyba mial nie bedziesz. Nie znam sie na D13B2, ale gdzies na forum o tym juz czytalem. Poszukaj.
A jak jest cieply tez przekaznik dziala za kazdym razem?
Jak najbardziej
A tym bardziej ze jak odłącze kostke od map sensora zapale zaswieci sie chcek i auto bedzie chodziło nie zgaśnie wiec przekaznik dobry filtr paliwa tez bo i by na zapalonym cheku by gasło a nie gasnie.
Jak sie zagrzeje po odłączeniu kostki silnik gaśnie :)