Zobacz pełną wersję : srs błąd 92
Witam, u znajomego w hance zapaliła się kontrolka srs. W samodiagnostyce wyszedł błąd 92, czyli uszkodzone zasilanie srs linia VB. Ten błąd wyszedł podczas normalnej eksploatacji auta. Nie było nic wypinane, również akumulator. Błędu nie da się skasować, więc pewnie owe zasilanie jest uszkodzone. Z tabeli kodów błędów srs wyczytałem by patrzeć na str.24-50. Ale nie mam pojęcia w którym manualu. Wiecie może gdzie jest ta linia VB, gdzie jest sterownik srs lub w którym manualu mam patrzeć te strony? Dodam, że bezpiercznik od SRS jest cały.
Niby taśma zasilania srs, ale gdzie ona jest i jak ją sprawdzić? Z tabeli kodów wynika, że jest linia VA i VB.
Dodam jeszcze, że klakson działa. Czytałem gdzieś, że jak padnie taśma przy kierownicy, to klakson też nie działa.
Z tabeli kodów błędów srs wyczytałem by patrzeć na str.24-50. Ale nie mam pojęcia w którym manualu.
manual do Aerodecka.
Jest gdzieś dostępny ten manual w języku polskim?
Jest. Kiedyś ktoś udostępniał w tym dziale ;) Przeszukaj. Temat to "prosba o manual" czy coś.
to jest chyba ten:
https://rapidshare.com/#!download|653p2|1081356678|Honda%20Civic%20Manual %20PL.pdf|52599|0|0|1|referer-736C762AD2164036448F421BFEEF62A8
W tym manualu nie ma działu o srs :(
Jest, zaczyna się od strony 1261