Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Co sądzicie o zimowych oponach MATADOR MP52 Nordicca Basic

Marcin2000
31-05-13, 15:32
MATADOR MP52 Nordicca Basic, ciepło więc dobry czas by kupić tanio przed zimą nowe oponki :p

Oponki te mają bardzo dobrą cenę około 135zł za 1 szt z dostawą. Czy ktoś z was na nich jeździł w zimie?

W necie opinie niezłe, cena też. Jest to grupa Continental produkowane są na słowacji albo u nas...

Opinie użytkowników?

karas
02-06-13, 00:14
Temat o oponach juz jest i moderator pewnie zaraz zamknie twój wątek.
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?18044-Jakie-opony
Opona napewno bedzie spoko. W zimie i tak nie jezdzi sie szybko a głównym zadaniem opony zimowej jest umożliwianie nam jazdy po sniegu kopnym / ubitym (dzieki duzej liczbie lamelek) oraz blocie posniegowym ( bieznik typu jodełka <<<). Kazda nawet najtańsza opona zimowa bedzie lepsza od opony letniej w warunkach zimowych. Ważne aby opona miała swieżą date produkcji - z biegiem czasu guma twardnieje i opony zimowe które zrobione są z miekkiej mieszanki poprostu robia sie twarde i nie zachowuja się w temp - tak jak powinny. Jak są w dobrej $$ to bym brał

MikeFoto
02-06-13, 08:31
Nie ma jak temat "na czasie" :)

Masz strony dedykowane opiniom opon, bo to nie ma znaczenia czy do Civica czy innego auta. Ważne żeby była nowa i niebyła "leżakiem" sprzed 3 lat.

webi80
05-06-13, 14:41
Odziedziczyłem takie matadory po poprzednim właścicielu auta i napiszę krótko: NA GORSZYCH ZIMÓWKACH NIE JEŹDZIŁEM

Marcin2000
08-06-13, 21:34
Dzięki za bardzo konkretne info, tak coś się obawiałem, ostatecznie kupiłem nie wiele drożej zimówki Kleber KRISALP HP 2 (po 177zł z dostawą), zobaczymy zimą jak się sprawdzą :)

Poll
08-06-13, 22:27
W seacie chyba mam krisalpy i elegancko. Cichutko, w zimę w miarę. Ja mam dunlopa teraz i takie wpadną też później.

MM63
08-06-13, 22:59
Odziedziczyłem takie matadory po poprzednim właścicielu auta i napiszę krótko: NA GORSZYCH ZIMÓWKACH NIE JEŹDZIŁEM

A co sie z nimi dzieje?