PDA

Zobacz pełną wersję : Plastikowe klosze reflektora przedniego po lifcie.

DamianPietras
10-01-08, 13:14
Mam pytanie , czy jest możliwość wymiany zewnetrzenego szkła(plastiku) w civicu po lifcie?
Bo moje są lekko przyciemnione?

Czy ktoś podejmował sie takich zabiegów? Czy wogóle jest sens sie za to zabierać , może kupić nowe lampy?? no i czy można dostać takie coś oddzielnie

tomi
10-01-08, 13:55
Mam pytanie , czy jest możliwość wymiany zewnetrzenego szkła

Jezeli tylko masz drugie "szklo" na wymiane to jest to wykonalne

qba1983
10-01-08, 17:53
czy można dostać takie coś oddzielnie
raczej jest to nie mozliwe.
po za tym, jak bys poszukal to moze bys znalazl, cos na forum o polerowaniu klosza, jesli masz na mysli zolte plamki to mozna to usunac, a jak ?? ..... :szukaj:

tomi
10-01-08, 18:32
no i czy można dostać takie coś oddzielnie

Na 100% nie dostaniesz to nie jest skoda gdzie mozna kupic kazda "srobke" do danej czesci

DamianPietras
12-01-08, 19:44
u mnie te plastikowe oprawy są troche przyciemnione nie zauważyłem żadnej foli na tym plastikowu , czy aby jest sens potraktować je papierkiem ?? Czy ktoś już próbował takim sposobem ??

PS przebarwień jako takich nie mam , są na całości takie przyciemnione , jedna bardziej (prawa - jak kupiłem lampa była lekko zaparowana)

qba1983
13-01-08, 09:13
w takim razie rozklej klosz, i wyczysc go od srodka, jak to nie pomoze to wypoleruj papierkiem i pasta ta szybke. ja robilem i jestem zadowolony, ale ja mialem takie plamki(z daleka wygladal jak przyciemniony/ zzolkly)
probuj nikt naa odleglosc nie powie ci dokladnie co masz zrobic, moze byc tak ze sie narobisz a i tak poloerka ni pomoze i zostanie tylko kupno nowego klosza.

Cairo
13-01-08, 09:18
Zazwyczaj ciemnieją te wewnętrzne plastiki do rozpraszania światła.

Ja raczej nie radze polerować zewnętrznego klosza. Standardowo ma on folie ochronną, której po polerowaniu już nie będzie.
Chyba, że są jakieś techniki nakładania jej, albo malowanie bezbarwnym, ale nie wiem czy lakier bezbarwny będzie pełnił taką samą funkcję.

DamianPietras
23-02-08, 18:49
przy okazji malowania auta lakiernik wypolerowal mi lampy pastą polerską i jest extra , jak nówki , polecam ten sposób

Cairo
23-02-08, 22:16
moim zdaniem jest extra, na chwile, po czasie szkło może się porysować i zmiatowieć, bo ta folia po coś w końcu jest, al to tylko moja niesprawdzona teoria, więc zobaczymy jak będzie wygladać Twoja lampa za pół roku, rok.

pozdro

qba1983
23-02-08, 23:04
moim zdaniem jest extra, na chwile, po czasie szkło może się porysować i zmiatowieć, bo ta folia po coś w końcu jest, al to tylko moja niesprawdzona teoria, więc zobaczymy jak będzie wygladać Twoja lampa za pół roku, rok.

pozdro
moge cie zapewnic ze po roku czasu wypolerowany klosz jest nadal w swietnym stanie, wrecz w lepszym niz ten nie polerowany.

mackovv
24-02-08, 01:01
mi też lakiernik tak "wypolerował" tylko ze przypadkiem i musze wyrzucić lampę i wstawić nową bo ma zmatowioną powierzchnię i rozprasza światło.

qba1983
24-02-08, 14:50
mi też lakiernik tak "wypolerował" tylko ze przypadkiem i musze wyrzucić lampę i wstawić nową bo ma zmatowioną powierzchnię i rozprasza światło.
nic nie musisz wyrzucac, jak jest zmatowiona to wystarczy ja dopolerowac i bedzie gitara.
jest juz temat jak dobrze to zrobic, poszukaj, zrob i bedzie dobrze

mackovv
24-02-08, 18:13
nic nie musisz wyrzucac, jak jest zmatowiona to wystarczy ja dopolerowac i bedzie gitara.
jest juz temat jak dobrze to zrobic, poszukaj, zrob i bedzie dobrze

wiesz w sumie nic mnie to nie kosztuje,wiec chyba spróbuję.

tomborek
24-02-08, 20:07
hmm.. a mnie polerowali juz raz i po pol roku jest do dupy jak bylo...
co ciekawe nie wiem jakim cudem drugi klosz mam szklany. moze u tych durni od matraszka mi podmienili przy ktoryms przegladzie (do momentu, kiedy zauwazylem, ze matowieje, samochod byl serwisowany tylko w Markach), albo tak od nowosci bylo..

DamianPietras
25-02-08, 11:55
nie mam żadnej folii ,albo już nie miałem wiec
jak zmatowieje to znowu wypoleruje i tak wkółko ha .........
ps.warto użyć mleczka UV na wypolerowana powierzchnie.