Zobacz pełną wersję : Sprężyny na tylnie zawieszenie
Witam,
Mam Honde Civic VI gen sedana mam problem gdyż na wybojach opona trze mi o nadkole. Możecie zasugerować mi jakieś sprężyny aby popbrawić ten problem opone mam w rozmiarze R16 mechanik mówi, że za duże za duże ale może sportowe sprężyny dały by radę i nie musiałbym opon zmieniać. Proszę was o sugestie
Pozdrawiam
Szkoda, że podałeś tak mało danych opon i felg... Trudno mi coś wywróżyć, ale najlepiej usunąć przyczynę ocierania, np zmienić felgi na takie z odpowiednim odsadzeniem (ET). Wymiana sprężyn na dłuższe/twardsze może pomóc ale nie musi. Jak załadujesz tył, opony mogą dalej ocierać.
Witam,
Mam Honde Civic VI gen sedana mam problem gdyż na wybojach opona trze mi o nadkole. Możecie zasugerować mi jakieś sprężyny aby popbrawić ten problem opone mam w rozmiarze R16 mechanik mówi, że za duże za duże ale może sportowe sprężyny dały by radę i nie musiałbym opon zmieniać. Proszę was o sugestie
Pozdrawiam
Średnica felgi to nie wszystko, nikt ze szklanej kuli ci nie wywróży odpowiedzi na twój problem bo nie wiadomo jakie twoje felgi mają ET, jaki rozmiar opon masz.. Jeśli masz opony w rozmiarze jaki sugeruje producent i ET nic nie powinno obcierac nawet na 17 calowych felgach.
Podaj ET felgi i dokładnie rozmiar opon - szerokość i profil.
Wysyłane z mojego GT-P7320 za pomocą Tapatalk 2
Przeważnie przyczyna tkwi w rozmiarze opon i ET felgi. Podaj dokładne dane felgi i opony jak koledzy wyżej sugerują.
Jakie jest dla was odpowiednie et? Ja mam r 15 j7 et 35 , nato opona 195/50 , sprezyny h&r 35 mm i przykomplecie na nierownsciach tyl szura, felgi fajniewygladaja bo narowno z nadkolami:Pale te ocieranie dobija a elga przeciez nie jestduza .
Jakie jest dla was odpowiednie et? Ja mam r 15 j7 et 35 , nato opona 195/50 , sprezyny h&r 35 mm i przykomplecie na nierownsciach tyl szura, felgi fajniewygladaja bo narowno z nadkolami:Pale te ocieranie dobija a elga przeciez nie jestduza .
przy tych oponach 40-45, bliżej 45