Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Elektryczne szyby awaria

wojtus1199
10-01-08, 11:45
witam
Zauważyłem ze nie otwiera mi sie szyba w prawych drzwiach. cos silniczka nawet nie słychać. Może to od mrozu, chociaż od strony kierowcy sie otwiera. Mam pytanie czy jest jakiś bezpiecznik do szyb elektrycznych(oddzielny na prawe drzwi i lewe) czy jest to jeden(bo jeśli tak to pewno silnik sie spalił:()

skolopendra
10-01-08, 13:13
chyba nie ma oddzielnie
pasowało by je rozebrać i sprawdzić czy dochodzi napięcie
niewykluczone ze któryś styk sie poluzował ,bądź przełącznik szwankuje

Lcfr
10-01-08, 13:34
docisnij kostki (te miedzy drzwiami a błotnikem)
moze akurat?

Karoles
11-01-08, 09:40
mi sie wydaje ze sa oddzielne nie pamietm dokladnie ale raczej sa bo kiedys spalilem to walsnie jedne szyby nie banglaly ale najlepiej sprawdz all bezpieczniki i bedziesz wiedzial

wojtus1199
12-01-08, 15:54
dzięki za odpowiedzi:) Sprawdziłem są odpowiednie a powodem awarii było wysunięcie sie bezpiecznika:) wpiąłem lepiej i śmiga jak trzeba.
pozdrooo

cisek222
28-01-08, 16:15
hm... szczęściarz bo mi to nie pomogło ta sama przyczyna i rozkręciłem drzwi i przełącznik i dupa:) szperam już 2 tygodnie:(

szubert_1
02-09-13, 19:46
U mnie taka sama awaia. Przełącznikiem od strony kierowcy nie mogę otworzyć prawej przedniej szyby. Przełącznikiem w prawych drzwiach szyba działa normalnie, choć nie można otworzć całkiem szyby za pomocą jednego - mocniejszego naciścnięcia guzika. Sterownikiem od strony kierowcy funkcja "auto" zarówno w prawych jak i lewych drzwi nie działa. Sprawdziłem bezpieczniki i połączenia kostek w drzwiach - wszystko OK. I CO DALEJ...? HELP

reaktor
02-09-13, 21:01
w prawych auto nie powinno działać.. nie chcesz chyba przez przypadek uciac ręki pasażrowi