PDA

Zobacz pełną wersję : Kupic civic coupe 7 gen z zajechanym silnikiem????????????

krystian194
09-01-08, 23:44
witam-mam taki problem,szukam hondy i tafilem w niemczech pieknego civica coupe po lifcie 2005r. poj 1,7 ale wlasciciel mowi ze ma uszkodzony silnik ale niejest w stanie powiedziec co mu jest,napiszcie prosze czy warto go kupic w takim stanie ????? moze wymienicie ewentualne usterki ktore moga wystapic w tym silniku,wiem he honda to nie opel i ze silniki zadko padaja,ale moze ktos cos madrego mi poradzi :D pozdrawiam

YETI
09-01-08, 23:50
napiszcie prosze czy warto go kupic w takim stanie ?????

Zależy ile auto kosztuje i co się zepsuło. Najlepiej do ceny auta dodaj cenę nowego silnika i sprawdź czy się opłaca taki zakup.

Najlepiej zapytaj właściciela co jest nie tak z silnikiem.

Wooyyek
10-01-08, 00:17
2005r.
hmmm a jaka jest gwarancja na takie auta?dziwne to troche bo wydaje mi sie ze 3 letnie powinno jeszcze podlegac chyba ze ktos nie serwisowal w ASO,albo ja stracil z innego powodu....

lukas-comp
10-01-08, 14:11
zajechany silnil ? :agent: moze zapomnial co to jest olej ?

Leeo
12-01-08, 00:14
krystian194, a jaka wersja? Europa czy sprawadzana ze stanow? Europejska po filfcie w coupe to rarytas, tych ze stanow pare jest, ale osprzet silnika sie troche rozni, wiec zebys sie nie wkopal. Poza tym raczej ciezko znalezc silnik z tak nowego auta...

krystian194
13-01-08, 17:30
to jest wersja europejska po lifcie,tylko ze kurde 800km trzeba po nia jechac w jedna strone i chyba dam sobie spokoj a co do ceny to kosztuje 6tys euro

cichy-w-wa
14-01-08, 12:06
mam taką Hanię i jest rewelacyjna :) co do silnika to możesz mieć problem... poszukaj spokojnie nowego silnika. był na allegro zawodnik, który sprzedawał Hanię na części - właśnie takiego coupe... 6 tyś to nie drogo ale tak jak pisali wcześniej dolicz silnik i wtedy się zastanów. ważne czy nie była po dzwonie z czołgiem albo czy nie ma w środku rozkładu jazdy z przystanku :D

krystian194
16-01-08, 00:28
calutenka jest z zewnatrz ladna i niema nawet wgniotka-gadalem z niemcem i mowil ze cos jest nietak z zaworami ale co dokladnie to niejest w stanie powiedziec-znalazlem juz taki silnik do niej za 1,5 tysiaca tagze chyba ja kupie :D

agent
16-01-08, 07:31
A nówka silnik to ile z ciekawości? Bo miałbyś wtedy prawie nowe auto i jeszcze masę części na zapas.

krystian194
16-01-08, 12:09
napisalem powyzej---silnik mam zalatwiony za 1500zlotych-oczywiscie golutki

Leeo
16-01-08, 15:06
tylko sprawdz ja dokladnie, bo zastanwaiajace jest czemu to silnik padl-gwarancja powinnabyc na 3lata, czy nie po dzwonie na pewno i czy na pewno wersja europa:) Ty widziales ja juz na zywo? Masz jakies fotki? To moze bys pokazal, doradzilibysmy chociaz z zewnatrz..

krystian194
16-01-08, 17:29
napewno jest wersja na europe,i niema zadnego dzwona-niemiec mowil ze mial ja na warsztacie i ze niby sa powypalane zawory,ale kto go wie co tam w srodku moze byc,moze glowice wystarczy zrobic albo w tym samym koszcie kupie silnik i klopot z glowy------jutro w nocy juz po nia jade wiec bedzie sie pasla wsrod dwoch moich hond-preludy i civica 6gen 99r ktore zreszta chce sprzedac :D--ponizej daje real fotki tej coupe 2004r. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c62a010b3b1ed1c9.html

LEEO mamy taki sam kolor furki tylko moja ma srodki ciemne :D

can
16-01-08, 17:44
imho wersja euro (te lusterka)...

Fele bedziesz mial sliczne:) w ogole ladna fura, witamy w gronie EM2 :aloha:

Pati_crx
16-01-08, 18:24
Ehh, a myślałem, że jak kupie sobie coupe 7 gen to będę niepowtarzalny :P No ale pocieszam sie tym, że ze wszystkich kupetek na forum mam aż dwie :P. Gratulacje zakupu i oby Ci służyła jak najlepiej :D

Szerokości.

PS: Oczywiście ta srebrna jest na sprzedaż.

Leeo
16-01-08, 19:59
krystian194, sprawdzales VIN? Kurcze, jeszcze przed chwila moglem sie zalozyc z kazdym, ze ten kolor, ktory mam wystepuje tylko w USA :) Lusterka fakrtycznie europejskie, swiatle przednie tez, bo nie widac wielkiej pomaranczowej zarowki :) no i jeszcze kierunek na blotniku, u mnie nie ma. Jest tez ramka na rejestracje. No, jak bedzie wszytsko ok, to bede Ci gratulowal pierwszej coupety VII gen po lifcie z europy :) Poki co same USEjowe :)

PS: felgi wypas :)

[ Dodano: Sro 16 Sty, 2008 ]
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=bmdppmtfltwz - jak widac sie mylilem :)

krystian194
16-01-08, 20:56
dzieki panowie-no juz dogadana sprawa-jutro w nocy wyruszam po nia :D kasa juz jest wiec wszyskto wporzadku a co do felg to kolo zalozyl tam 18 calowe(ciekawe jak sie na nich jezdzi) ale umnie w garazu czekaja nowki ze sklepu firmy OZ canova black 16",no coz bede sie chwalil jak ja przywioze i bedzie na podworku juz stala--postaram sie wrzucic fotki to ja ocenicie :afro:

Leeo
16-01-08, 22:00
No wygladaja na 18 :) a to standardowa zawiecha?

Powodzenia w zakupie, pamietaj, tylko sie nie napal i sprawdz wszystko dokladnie :) Najlepiej spisz sobie na kartce, co masz sprawdzic, bo jak sie takie autko zobaczy, to czlowiek sklonny zapomniec o calym swiecie ;)

krystian194
17-01-08, 08:20
o zawieche niepytalem,zobaczymy na miejscu co tam bedzie-----no trzeba sie jej przyjzec dokladnie ale spoko to niepierwsze moje auto z niemiec -juz ja przeswietle odpowiednio sucz jedna :D

can
17-01-08, 11:02
tak dla pewnosci moglbys wklepac ten vin w carfax.com albo w autocheck.com; ja sie niedawno w ten sposob wyleczylem z blekitnej coupe z allegro. Choc z drugiej strony jak silnik wkladasz nowy to nie ma to dla Ciebie znaczenia.

Co do felg - ja cierpie okrutnie na tym co mam, wiec na 18 mz powinno byc w ogole strasznie. Polskie drogi są do dupy; pocieszam sie faktem ze mieszkam w Lodzi, gdzie od roku i przez najblizsze dwa lata wyremontuja chyba kazdy centymetr dróg (inna sprawa ze czas przejazdu przez miasto w godzinach szczytu to jakies 2,5 godziny :djablek: )

lukas-comp
17-01-08, 11:12
Te strony co podales tycza sie aut z usa, a ta kupejka co on po nia pojechal to wersja EU

can
17-01-08, 11:22
http://moto.allegro.pl/item294577600_honda_civic_coupe_2005_1_7_benzyna_1 50_km_.html to tez wyglada jak USA?

dlatego napisalem "dla pewnosci". jak wklepiesz sam VIN to bez oplat Ci wyswietla, czy w ogole masz jakiekolwiek dane w raportach. Jesli nie ma, to znaczy ze fura nie smigala w USA. Jesli są, to najczęściej masz problem:/

Leeo
17-01-08, 11:42
no ta to ewidentnie USA :) Bardzo prosto sprawdzic tez po numeru silnika

d17a8 d17a9 - europa
d17a1 d17a2 - USA

PS: jak CI felgi nie pasuja, mozemy sie zamienic :D Mam super wygodne oryginaly hondy w 15" :P :D

can
17-01-08, 11:47
zamienic to nie wiem, ale kupic bym mogl od Ciebie na zime:)

krystian194
21-01-08, 21:03
no niestety niewypalilo-niemam coupe'jki na podworku----niemiec polecial w ciula,bo honda byla zadluzona w banku :ścianaaa: :ścianaaa: ---ael juz mam zamowiona nastepna em2 taniej 0 1500 euro niz tamta :D 2004 rok,tez niebieski kolor i wersje europe--jutro w nocy ponia jade az pod belgie-w czwartek wroce to pokaze wam fotki :afro:

Leeo
21-01-08, 22:31
a widziales ta, ktora teraz pojawila sie na allegro? Tanio stoi :)

krystian194
21-01-08, 22:48
niee niewidzialem zle zaraz kukne-zobaczymy co to jest :D

LEEO --kuknelem wszystkie ale niewiem o ktora ci chodzi-daj namiar na nią

Leeo
21-01-08, 22:50
czerwona skora i wersja europa, tylko jak piaslem, zderzak tylni od starszej wersji..

krystian194
21-01-08, 22:52
aaa widzialem ja-fajna sztuka hehe i fajne srodki ma,podobaja mi sie-tak niedawno to podobala mi sie tylko moja civic 6 gen. ale jak kupilem prelude to zmienilem zdanie-coupe jest swietne o i bagaznik na moj wielki subwoofer bede mial do dyspozycji-wreszcie zrobie pelnolitrazowa skrzynie hehe i zostanie miejsce-to jest to

Leeo
21-01-08, 22:55
no tyle, ze do tej pory wystawiana bylo duzo drozej :)

krystian194
21-01-08, 22:58
pewno kolesiowi kasa potrzebna--ja moja preludke tez taniej sprzedam--moze kolo ma najnowsza coupe a ta chce sprzedac :D kto go wie-ok lece do pracy-jak wroce z z em2 na lawecie to zrobie foty i sie z wami podziele--narka do czwartku

can
21-01-08, 23:22
taniej o 1500? niż taka sama z martwym sercem?

podziwiam optymistow, a jednocześnie mam nadzieje ze w koncu Ci sie uda, bo EM2 to naprawde dziewczynka z dusza jest

trzymaj sie ziom :)

krystian194
24-01-08, 14:44
no witam-po 30 godzinach trasy wrocilem z niemiec z em2 na pace--furka stoii juz na podworku :D--lekko uszkodzona ale spoko wyklepiemy :D -- jak pózniej zrobie fotki to wrzuce linka

Leeo
24-01-08, 16:17
gratki !! Zapodawaj jakies fotki :) a pozniej fotki z prac :)

krystian194
24-01-08, 16:38
oto link do fotek http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f9f7ead9b7bf080c.html silnik ma kod d17a8 i na tabliczce znamionowej pisze honda usa--co do stanu to jak widac hehe niema tragedii,wyklepiemy ja i bedzie ok, silniczek pali na dotyk,przebieg 77tys.km,w srodku super zadbana, niemiec jezdzil na 17'' felgach i jest zamontowane zawieszenie H&R wiec same plusy :D-ocencie ja i piszcie co myslicie hehe-moze ktos z was ma potrzebne mi czesci to chetnie kupie

Leeo
24-01-08, 18:56
No prezentuje sie bardzo ladnie, moja honda ma teraz owlosiona europejska siostre ;) Na naprawe, to Ci pewnie z 6-7 tysi lekko puknie, jak nie wiecej, ale jak kupiles za 4500 euro, to i tak sie oplaci. Pewnie bedziesz cala malowal? Bol jest niestety taki, ze malo ich bardzo na rynku i czesci, to pewnie w ASO bedziesz szukal.

Powiedz mi jeszcze, gdzie ona ma postojowki, bo sie zastanawialem zawsze, a na fotach nie widze jak te europejczyki maja.

can
24-01-08, 19:51
no witam-po 30 godzinach trasy wrocilem z niemiec z em2 na pace--furka stoii juz na podworku :D--lekko uszkodzona ale spoko wyklepiemy :D -- jak pózniej zrobie fotki to wrzuce linka

uuu witam bliźniaka :brawo: no prawie, bo ja mam co prawda 2002 wiec przed FL, ale za to 10kkm mniejszy przebieg:D

Sliczna hanka, zacny kolorek, takze gratuluje. no i najlepsze - mamy identyczne silniki, a zdaje sie jeszcze nikogo nie widzialem z D17A8. Plusy sa takie, ze jest oszczedniejszy niz ten z VTEC, a minusy takie, ze nie ma VTEC. Jak bedziesz chcial ja modowac, to bedziemy sie wzajem wspierac, bo to dziwny silnik, nie jest odpowiednikiem D17A1 (ma 5KM wiecej), bo kolektor i wydech ma od D17A9 (czyli odpowiednika D17A2 w USA).

Zreszta sam zobaczysz o czym mowie, jak bedziesz chcial wydech robic:D

A propos czesci = jak pisze Leeo, bedziesz mial *****isty problem z dostaniem czegokolwiek , ale ostatnio widzialem, ze na allegro stoi czerwona hanka na czesci (przed FL, ale ty masz przod w miare nie ruszony). Dzwonilem do ziomka i lamp juz np nie mial, ale reszte powinien ogarnac. Szukaj i dzialaj, bo naprawde *****iscie trudno dostac cokolwiek do tego samochodu, a jak zaczniesz si ebawic w ASO to sie skonczy na 15 tysiach.

To jeszcze raz gratuluje, i odzywaj sie systematycznie jak idzie:)

krystian194
24-01-08, 21:36
LEEO co do postojowek to mieszcza sie one powyzej zarowki swiatel mijania-jak chcesz to fotke moge ci zrobic,no kukalem czesci i zobaczymy jak to bedzie-mysle ze cos znajde w normalnej cenie,do wymiany mam drzwi z szyba,szybe pasazera ,szybe przednia,lusterko no i poszycie prawego blotnika, co do malowania to malowac napewno bede drzwi,tylni blotnik,tlni zderzak bo ma pare rysek,dach z slupkami i to wszystko,-a drzwi,lusterko,szyby i tylni blotnik sa takie same jak przed FL?????? bo jak bede szukal to chcialbym wiedziec co i jak :D

no w takim razie dolaczylem do grona EM2 i z tego powodu bardzo sie ciesze,he he a najlepsze jest to ze ta moja hondka jest pierwsza coupe ktora widzialem na oczy i niemialem nigdy doczynienia z tym modelem i nigdy go nawet niewidzialem na drodze ale naszczescie juz ja mam i jestem bardzo bardzo zadowolony bo to przepiekne auto a co do modow silnika itp.to sie odezwe jak juz ja przywroce do zycia :afro: :afro:

Leeo
24-01-08, 21:54
a szyba z tylu nie jest porysowana? Na zdjeciu wyglada, myslalem, ze tez bedzie wymienial. Tak samo myslalem o klapie z tylu i masce, bo sa jakies rysy, stad moj pomysl o malowaniu calej od razu :P A felg Ci nie sprzedal? tych 17"?

Jak bys mial chwilke czasu, to cyknij mi fotkw tych postojowek.

Mi sie wydaje, ze szyby sa takie same jak przed FL, ale lepiej sie w ASO dowiedziec. A Ty bedziesz tylni blotnik wymienial?? TO bedziesz musial to jakos wgrzac, bo sie przeciez ciagnie przez cale auto, taki jeden wielki element. Moze lepiej wyklepac?

krystian194
24-01-08, 22:23
na klapie tylniej mam resztki tasmy klejacej ktora byla oklejona zeby woda nieleciala to samo na tylniej szybie i na masce,tylni blotnik bede wymienial bo zaduzo szpachlu na to pojdzie a dla siebie niebede robil tandety,chociarz musze pogadac z moim znajomym blacharzem bo niezly szpec z niego i on oceni co bedziemy robic -LEEO jutro zrobie foty tych postojowek dla ciebie
do do felg to niemiec ich mi niedal ale jak pisalem wyzej mam noce 16-tki firmy OZ canova black