Zobacz pełną wersję : O co chodzi z tym wzmacniaczem?
Mój problem jest taki że nie wyłącza mi się wzmacniacz. Np auto jest zgaszone radio również a wzmacniacz dalej chodzi, dobrze słychać jak pracuje. Przecież jak radio jest wyłączone to wzmacniacz nie dostaje impulsu i pracuje w trybie st-by. U mnie jednak tak nie jest w głośnikach słychać świst. Już dwa razy przez to rozładował mi się akumulator i nie wiem co robić. Co jest z tym wzmacniaczem?? Czemu nie działa tak jak powinien?
może tan kabelek odpowiadajacy za właczanie/wyłaczanie wzmaka jest uszkodzony lub gdzies nie styka
może tan kabelek odpowiadajacy za właczanie/wyłaczanie wzmaka jest uszkodzony lub gdzies nie styka
No właśnie, może dostaje cały czas plusa. Odepnij przewód od sterowania i zobacz czy coś się zmieniło.
skolopendra
09-01-08, 14:21
najwyraźniej wzmacniacz podłączyłeś po d stałe źródło zasilania ,niezależne od radia
kabelek remote nie bangla
u mnie tez nie dzialalo jak trza to se zrobilem przelacznik na kablu plusowym
zrobilem przelacznik na kablu plusowymto niezbyt dobrze, bo zredukowałeś znacznie przekrój kabla na włączniku...
Dzisiaj robiłem próbę i wzmacniacz gra nawet bez remote. Czemu tak jest? Też myślałem o takim przełączniku. Może jakieś inne pomysły jak rozwiązać ten problem?
oddać go do naprawy
:hinczyk:
jeżeli jest na gwarancji to bez bólu.
ppm702, jakbym nie zredukowal to szybe cisnienie by mi wypchnelo ;)
a tak powaznie nie mialem nic innego w glowie jak to rozwiazac a nie bede codziennie aku odlaczal :/
a czy kondensator tu cos pomoze ??
sorks za maly ot
kondensator nic nie pomoże
Dodatkowa bateria, ciut dłużej wytrzyma.