PDA

Zobacz pełną wersję : aparat zapłonowy pomocy!!!!!!!

jacu27
08-01-08, 17:55
cześć koledzy mam problem w dniu dzisiejszym wkoncu dostałem łożysko do aparaciku założyłem złożyłem aparat wsadziłem do autka kabelki podłączyłem.I kręce i kręce i nic.podczas kręcenia strzela coś (tak jak czasami w starych filmach auta przy odpalaniu buchają jeżeli to komuś pomoże)nie jest to jakiś strzanie głośne może to normalne jak się długo kręci ale nie wiem,bo nigdy jeszcze nie miałem takich motywów.Dodam iż auto stało 3 tygodnie na dworze , co możę być powodem tego macie jakiś pomysł. patrzyłem na jeden z tematów i kabelki wewnątrz podłączyłem tak samo,kable ze świec też dobrze dałem.

fazer1985
08-01-08, 18:31
Zobacz czy dobrze nasuneles te wtyczki do modulu zaplonowego znaczy czy nie sa luzne bo jesli strzela tak by nie w tym momencie nastepowal zaplon to podejzewal bym czujnik halla w aparacie sprawdz czy napewno dobrze to podlaczyles no chyba ze sciagales caly aparat zaplonwy i nie wsadziels go dokladnie w takiej pozycji w jakiej byl wczesniej.

jacu27
08-01-08, 19:22
yeeeeeee udało się rozkręciłem jeszcze raz aparat i wyszczyściłem styki skręciłem zamontowałem i za pierwszym razem odpalił zapłon ustawiłem i chodzi super wkońcu pozdro PS-DZIĘKI TEMU FORUM W CIĄGU PÓŁ ROKU Z TOTALNEGO LAIKA KTÓRY NIE WIEDZIAŁ NIC KOMPLETNIE NA TEMAT SILNICZKÓW ZROBIŁEM SOBIE SAM PRZY AUCIE BARDZO DUŻO NIE MÓWIĄC JUŻ O WIEDZY JAKĄ Z TĄD WZIĄŁEM POZDRAWIAM WSZYSTKICH :aloha: