PDA

Zobacz pełną wersję : krokowy i jego sterownik?

kris79n
08-01-08, 17:42
mam problemy z wolnymi obrotami czyszczenie krokowca i inne zabiegi niepomogly czy w hondach krokowy ma jakis elektroniczny sterownik,ktos mi powiedzial ze to moze byc wina takiego sterownika ktory jest w skrzynce z bezpiecznikami albo gdzies pod maska.
orjetuje sie ktos moze jak to jest?czy cos takiego w hondzie jest?

skolopendra
08-01-08, 17:51
komputer nim steruje

czyściłeś a przynajmniej dobrze ??

kris79n
08-01-08, 17:57
jak ponizej

http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=42147

skolopendra
08-01-08, 20:11
więc może to nie będzie krokowy

sprawdzałeś inne rzeczy
począwszy od świec, aparatu ,wtrysków
po przewody podciśnienia?

kris79n
08-01-08, 21:00
swiece wymienilem dla pewnosci , sprawdzalem palec i styki przeczyscilem w aparacie,przewodow podcisnienia niesprawdzalem.ktore to sa i jak je sprawdzic? co do wtryskow to przez jakis czas jezdzilem na preparacie czyszczacym wtryskiwacze przez okolo 600 km i nic to niedalo.

skolopendra
08-01-08, 21:07
podciśnienia to pozostałe wężyki w przepustnicy (puste)
jak któryś miał będzie dziurkę :d to silnik może właśnie zachowywać sie tak jak u Ciebie

dla pewności wykręć raz jeszcze świece, oglądnij czy któraś czarna nie jest

kris79n
08-01-08, 21:14
wszystkie sa czarne wlasnie w tym problem.
co do wezykow to niemam zadnych wychodzacych z przepustnicy tylko do krokowego ale to jest chlodzenie no i od oparow ale to chyba niejest podcisnienia

skolopendra
08-01-08, 21:17
wszystkie sa czarne wlasnie
i dlatego jest problem z wolnymi obrotami
a nie powinny być czarne :/ może złe kupiłeś

pozostaje jeszcze kwestia sondy i pomiar komprechy

cztery wtryski by razem nie padły,chyba ??

kris79n
08-01-08, 21:21
lambda wymienieniona tydzien temu swiece ngk do mojej hondy.tak jakby zla mieszanka ale tym chyba komp steruje.czyzby komputer padl?co dziwne tez bylo byl jakis plyn pod przepustnica w kolektorze ssacym jakby olej i krokowy na ktorym jezdzilem jakis miesiac po czyszczeniu bardzo ciezko chodzil po rozkreceniu co mu minelo w bezynie ekstrakcyjnej i po psiknieciu wd40