Zobacz pełną wersję : krokowy i jego sterownik?
mam problemy z wolnymi obrotami czyszczenie krokowca i inne zabiegi niepomogly czy w hondach krokowy ma jakis elektroniczny sterownik,ktos mi powiedzial ze to moze byc wina takiego sterownika ktory jest w skrzynce z bezpiecznikami albo gdzies pod maska.
orjetuje sie ktos moze jak to jest?czy cos takiego w hondzie jest?
skolopendra
08-01-08, 17:51
komputer nim steruje
czyściłeś a przynajmniej dobrze ??
jak ponizej
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=42147
skolopendra
08-01-08, 20:11
więc może to nie będzie krokowy
sprawdzałeś inne rzeczy
począwszy od świec, aparatu ,wtrysków
po przewody podciśnienia?
swiece wymienilem dla pewnosci , sprawdzalem palec i styki przeczyscilem w aparacie,przewodow podcisnienia niesprawdzalem.ktore to sa i jak je sprawdzic? co do wtryskow to przez jakis czas jezdzilem na preparacie czyszczacym wtryskiwacze przez okolo 600 km i nic to niedalo.
skolopendra
08-01-08, 21:07
podciśnienia to pozostałe wężyki w przepustnicy (puste)
jak któryś miał będzie dziurkę :d to silnik może właśnie zachowywać sie tak jak u Ciebie
dla pewności wykręć raz jeszcze świece, oglądnij czy któraś czarna nie jest
wszystkie sa czarne wlasnie w tym problem.
co do wezykow to niemam zadnych wychodzacych z przepustnicy tylko do krokowego ale to jest chlodzenie no i od oparow ale to chyba niejest podcisnienia
skolopendra
08-01-08, 21:17
wszystkie sa czarne wlasnie
i dlatego jest problem z wolnymi obrotami
a nie powinny być czarne :/ może złe kupiłeś
pozostaje jeszcze kwestia sondy i pomiar komprechy
cztery wtryski by razem nie padły,chyba ??
lambda wymienieniona tydzien temu swiece ngk do mojej hondy.tak jakby zla mieszanka ale tym chyba komp steruje.czyzby komputer padl?co dziwne tez bylo byl jakis plyn pod przepustnica w kolektorze ssacym jakby olej i krokowy na ktorym jezdzilem jakis miesiac po czyszczeniu bardzo ciezko chodzil po rozkreceniu co mu minelo w bezynie ekstrakcyjnej i po psiknieciu wd40